Fenerbahçe’nin Avrupa’dan men edilmesi için resmi başvuru

Fenerbahçe’nin Avrupa’dan men edilmesi için resmi başvuru

Ukrayna Futbol Federasyonu’nu Fenerbahçe‘nin Avrupa’dan men edilmesi için resmi başvuruda bulundu.

Ukrayna Futbol Federasyonu, Rusya’da hazırlık turnuvasına katılan Neftçi Bakü, Kızılyıldız ve Fenerbahçe’yi eleştiren bir bildiri yayınladı.

Fotospor’un haberine göre bildiride “UAF (Ukrayna Futbol Federasyonu), Neftçi (Bakü), Kızılyıldız (Belgrad) ve Fenerbahçe’nin (İstanbul) Rusya’da devam eden turnuvasına katılımını kınamaktadır. UEFA ve FIFA’ya, Rusya toprakları da dahil olmak üzere Rus takımlarının katılımıyla futbol müsabakalarına katılımın yanı sıra Rusya’ya yapılan ziyaretler ve herhangi bir etkinliğe katılımı önlemek için defalarca başvurduk. Bir kez daha, Avrupa’daki ve dünyadaki futbol topluluğuna, Rusya’daki futbolun her zaman yerel suç rejiminin propagandası için bir araç olarak kullanıldığını hatırlatıyoruz” denildi.

Haberde UAF’ın, Fenerbahçe, Kızılyıldız ve Neftçi’nin UEFA’nın düzenlediği organizasyonlardan men edilmesi için başvurduğu belirtildi.

Ukrayna ekibi Dinamo Kiev turnuvaya katılan ekipleri “Onur yok, utanma yok, vicdan yok; yazıklar olsun size” ifadeleriyle hedef almıştı.

DAHA FAZLA