Evli olduğu kadını öldürüp kızını yaralayan zanlıya ağırlaştırılmış müebbet ve 22 yıl hapis talebi

Evli olduğu kadını öldürüp kızını yaralayan zanlıya ağırlaştırılmış müebbet ve 22 yıl hapis talebi

Savcı, olayda “haksız tahrik” unsurlarının oluşmadığını belirtti.

Fotoğraf: Emre Orman / csgorselarsiv.org

Ankara’nın Keçiören ilçesinde evli olduğu Bahar Bengü’yü (51) öldürüp Bengü’nün kızı M.B.’yi (25) yaralayan zanlı Halil Bengü’nün (65) yargılandığı davada savcı, zanlı hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 22 yıl hapis cezası talep etti.

Keçiören ilçesi Aktepe Mahallesi'nde Halil Bengü ile evli olduğu Bahar Bengü arasında 11 Kasım’da tartışma çıkmıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Halil Bengü, mutfaktan aldığı bıçakla önce Bengü’yü öldürmüş, sonra da Bengü’nün ilk evliliğinden olan kızı M.B.'yi yaralamıştı.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında tutuklu sanık Bengü, öldürülen Bahar Bengü'nün çocukları ve taraf avukatları hazır bulundu. Cumhuriyet Savcısı, mütalaayı açıklayarak, Bahar Bengü ve Halil Bengü'nün evde tartışmaya başladığını ve maktulün bedeninde öldürücü 9 kesici delici alet yarası olduğunun belirlendiğini aktardı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 22 YIL HAPİS TALEBİ

Savcı, sanığın “eşi kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, maktulün kızına yönelik “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 20 yıla kadar ve “hakaret” suçundan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Savcı, olayda haksız tahrik unsurlarının oluşmadığını belirtti.

Mütalaaya karşı savunma yapmak için süre talep eden sanık ve avukatının talebi kabul edilerek duruşma ertelendi.

DAHA FAZLA