Et ve Süt Kurumu mağazalarını kapatmaya başladı

Et ve Süt Kurumu mağazalarını kapatmaya başladı

Ucuz ürün sağlayacağı iddiasıyla kurulan kurumun Ankara'da yalnızca 2 mağazası kaldı.

Yurttaşlara uygun fiyata et satılacağı iddiasıyla kurulan ve uzun kuyruklarla gündeme gelen Et ve Süt Kurumu, Ankara'da 2'si hariç tüm mağazalarını kapattı.

Hayvancılık ve et sektöründe gelişme sağlamak, istihdamı artırmak ve ekonomik hayatın yükselmesini temin etmek iddiasıyla kurulan ve mağazaları aracılığıyla yurttaşlara ucuz ürün sağlayan Et ve Süt Kurumu (ESK), ekonomik krizin derinleşmesiyle mağazaların önünde oluşan kuyruklar ile gündeme geldi.

Ucuz et satma iddiasında kurumda ardından etlere zam gelirken, dönemin ESK Genel Müdürü Osman Uzun, zammı "Çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle biz fiyatı artırdık" sözleriyle savundu. Uzun, tepki çeken bu açıklamasının ardından görevden alındı. 

Kuruma ilişkin tartışmalar sürerken kurum tarafından farklı marketlere de et sağlanmaya başlandı. Ardından mağazaların ise kapanmaya başladığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre ESK'nin Ankara'da yalnızca 2 mağazası kaldı. Sincan ve Ulus ilçelerindeki mağazalar faaliyetlerine devam ederken, Kızılay'daki mağazada ise sadece kurum tabelası kaldı.