Eskişehir merkezli operasyon kapsamında 7 kişi tutuklandı

Eskişehir merkezli operasyon kapsamında 7 kişi tutuklandı

30 Nisan sabahı 8 kentte düzenlenen operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

Eskişehir merkezli 8 kentte düzenlenen operasyonlar kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Etkin Haber Ajansı (ETHA) editörü Nadiye Gürbüz ile Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayı Müslüm Koyun’un da bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 30 Nisan sabahı 8 kentte düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 23 kişi, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilmişti.

8 MART, 25 KASIM, 1 MAYIS VE ONUR YÜRÜYÜŞÜ’NE KATILMAKLA SUÇLANDILAR

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 23 kişi, 8 Mart, 25 Kasım, 1 Mayıs ve Onur Yürüyüşü eylemlerine katılmak, organize etmek, bu eylemlerin hazırlıklarını Polen Gençlik Evinde yapmak ve atölyeler yapmak gerekçeleri ile suçlanıyordu.

7 KİŞİ TUTUKLANDI, 7 KİŞİYE EV HAPSİ CEZASI VERİLDİ

Aralarında Yeşil Sol Parti Eskişehir Milletvekili Adayı Müslüm Koyun, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ve ETHA editörü Nadiye Gürbüz’ün de yer aldığı 7 kişi tutuklandı. Arefe Meryem Yıldırım, Ebrar Uz, Hasan Polat, Uğur Ok, Tuncay Yıldırım Özen, Merve Havalı ve Sude Çağlar hakkında ev hapsi kararı verilirken, 9 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.