Erkekler, eylülde en az 42 kadını katletti

Erkekler, eylülde en az 42 kadını katletti

Yalnızca 14 fail tutuklandı.

Bianet'in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre erkekler, eylül ayında en az 42 kadını öldürdü. Eylülde en az 20 kadının ölümü de basına "şüpheli” olarak yansıdı.

Rapora göre erkekler, eylülde en az 66 kadına şiddet uyguladı, en az 9 kız ve oğlan çocuğunu istismar etti, en az 11 kadını taciz etti, en az 4 kadına tecavüz etti.

Erkekler, en az 8 kadını koruma kararına rağmen öldürdü. 2 fail, hapishaneden çıkıp kadınları öldürdü. Kadınları öldüren erkeklerden biri korucu, 2'si ise polisti.

Erkekler, 13 kadını, "ayrılmak istediği, barışmak istemediği", 3 kadını "kıskandığı" gerekçesiyle öldürdü. Erkekler, 4 kadını, "ekonomik taleplerini karşılamadığı" için öldürdü. Erkeklerin 22 kadını öldürme "bahanesi" ise basına yansımadı.

30 kadın ev içinde, 9 kadın sokakta, bir kadın bahçede, bir kadın parkta, bir kadın da otomobilde öldürüldü. Erkekler, 28 kadını ateşli silahla, 2 kadını balkondan atarak, 12 kadını da kesici aletle öldürdü.

14 FAİL TUTUKLANDI 

Eylülde kadınları öldüren en az 37 fail vardı. Sadece 14 fail tutuklandı. 7 fail intihar etti, 6 fail gözaltına alındı, 4 failin süreci basına "kaçtı" diye yansıdı. 6 failin hukuki süreci basına yansımadı.

DAHA FAZLA