Erkan Baş Van’da: ‘Kimse Kürt halkını yalnızlığa mahkum edemeyecek!’

Erkan Baş Van’da: ‘Kimse Kürt halkını yalnızlığa mahkum edemeyecek!’

TİP Genel Başkanı Baş, DEM Parti ve Zeydan’a destek olmak üzere Van’a gitti.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, seçimle hak ettiği mazbatasına Van İl Seçim Kurulu tarafından el konulan DEM Partili Abdullah ile dayanışmak üzere gittiği Van’da basın açıklamasına katıldı. Erkan Baş, burada yaptığı konuşmada “Van’dan yükselen bu ses İstanbul'dan da yükselecek, İzmir'den de yükselecek, Ankara’dan da yükselecek” şeklinde konuştu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM Parti) Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan’ın memnu (seçilme) haklarının geri alınmasının ardından, Van İl Seçim Kurulu, mazbatanın seçimi Zeydan’dan yaklaşık 30 puan geride tamamlayan AKP Adayı Abdulahat Arvas’a verilmesine karar vermişti.

Kararın ardından ülkenin birçok kentinde protestolar düzenlenirken, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ve TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, Kürt halkıyla dayanışmak ve DEM Parti ile Abdullah Zeydan’a destek olmak üzere Van’a gitti.

‘VAN’DAN YÜKSELEN BU SES İSTANBUL'DAN, İZMİR'DEN, ANKARA’DAN DA YÜKSELECEK’

DEM Parti’nin Van İl Örgütü binası önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Erkan Baş şunları kaydetti:

“Bugün bütün Türkiye'nin iradesini yok sayıyorlar. Biz bu saldırıyı Kürt halkı nezdinde Türkiye'deki tüm yurttaşlara, tüm ezilenlere yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz. O yüzden Van’dan yükselen bu ses İstanbul'dan da yükselecek, İzmir'den de yükselecek, Ankara’dan da yükselecek.

Hiç kimse direngen Kürt halkını, yiğit Kürt halkını yalnızlığa mahkum edemeyecek. Hep beraber direneceğiz, hep beraber kazanacağız! Abdullah Zeydan hak ettiği mazbatayı alana kadar bu kavga hepimizin kavgasıdır!”