Erkan Baş: Rantı değil yaşamı önceleyen zihniyeti egemen kılabiliriz

Erkan Baş: Rantı değil yaşamı önceleyen zihniyeti egemen kılabiliriz

TİP Genel Başkanı Baş, depremin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, 6 Şubat depremlerinin birinci yıldönümü nedeniyle sosyal medya üzerinden bir mesaj yayımladı. Baş, mesajında “Rantı değil yaşamı, parayı değil insanı önceleyen bir zihniyeti egemen kılabiliriz” ifadelerini kullandı.

6 Şubat 2023 tarihinde Maraş’ta meydana gelen ve resmi verilere göre 53 bin 537 kişinin yaşamını yitirdiği, 107 bin 213 kişinin ise yaralandığı depremlerin üstünden bir yıl geçti.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, depremin birinci yıldönümü nedeniyle X hesabından bir mesaj yayımladı.

‘ÇADIR SATAN KIZILAY BAŞKANI İLE ‘OY VERMEZSENİZ HİZMET GELMEZ’ DİYEN CUMHURBAŞKANI AYNI ZİHNİYETİN ÜRÜNÜ’

Erkan Baş, “Rantı değil yaşamı önceleyen bir zihniyeti egemen kılabiliriz” ifadelerine yer verdiği mesajında şunları kaydetti:

“6 Şubat, halkımızın kalbindeki en derin yaralardan biri oldu. Depremin yıl dönümünde yaşamını yitiren yurttaşlarımızın sevenlerine ve ülkemize bir kez daha baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. Sabırlar diliyorum. Acınızı, hüznünüzü ve öfkenizi paylaşıyorum.

Deprem bir doğal afettir. Türkiye gibi deprem gerçeğinin yanı başımızda durduğu bir ülkede devletin ve iktidarın birinci sorumluluğu kentleri depreme hazırlamaktır. On binlerce insanımızı yitirmemizin sebebi depreme karşı hazırlanmamak, konuyu ciddiyetle ele almamak, depreme ilişkin çalışmaları seçim çalışmalarının ucuz malzemeleri haline getirmek olmuştur. AKP/MHP iktidarı tam olarak bunu yapmıştır! Dikkatinizi çekmek istiyorum: Depremde çadır satan Kızılay Başkanı ile ‘Bize oy vermezseniz size hizmet gelmez’ diyen Cumhurbaşkanı aynı zihniyetin ürünüdür. Enkaz altındaki insanlara sela dinletenlerle patronların yaptığı bağışları televizyon şovuna dönüştürenler aynı zihniyetin ürünüdür. Muhalefetin Hataylılara ‘Kentinizi 5 yıl daha yönetmeye talip olan aday’ diye sunduğu, ‘Depremin tek sorumlusu ben değilim’ diyen kişi de bu zihniyetten pek farklı değildir!

‘GİDENLERE SÖZÜMÜZ OLSUN, BAŞARACAĞIZ’

Önümüzde iki seçenek var: Ya bu zihniyet değişecek ya bu zihniyeti değiştireceğiz. Yaşamın önüne rantı koyanlar, böyle gelmiş böyle giderler. Ama biz başka bir zihniyeti; rantı değil yaşamı, parayı değil insanı önceleyen bir zihniyeti egemen kılabiliriz. Acıyı paylaşıp, acıya sebep olanlarla hesaplaşabiliriz. Depremin ardından sergilediğimiz büyük dayanışmayı, yeniden kuruluşa dönüştürebiliriz. Biz bunun için çalışacağız.

Bir yıl sonra yine sözümüzü Hatay'dan söylüyoruz: Gidenlere sözümüz olsun, başaracağız!”