Erkan Baş: İstanbul’da nasıl direndiysek Van’da da öyle direneceğiz!

Erkan Baş: İstanbul’da nasıl direndiysek Van’da da öyle direneceğiz!

TİP Genel Başkanı Baş, parti heyetiyle birlikte Van’a gideceğini açıkladı.

İleri Haber

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkının geri alınmasına tepki gösterdi. Baş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “İstanbul’da olduğunda nasıl direndiysek, Van’da olduğunda da öyle direneceğiz” ifadelerini kullandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM Parti) Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan’ın memnu (seçilme) haklarının geri alınmasının ardından, Van İl Seçim Kurulu, mazbatanın seçimi Zeydan’dan yaklaşık 30 puan geride tamamlayan AKP Adayı Abdulahat Arvas’a verilmesine karar verdi.

Söz konusu hukuksuz kararın ardından, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ile TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün’ün DEM Parti ve Kürt halkıyla dayanışmak üzere Van’a gideceği açıklandı.

ERKAN BAŞ VE DOĞAN ERGÜN VAN’A GİDİYOR

TİP’in X hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Genel Başkanımız Erkan Baş ve Genel Başkan Yardımcımız Doğan Ergün, beraberindeki parti heyetimizle birlikte iradesi gaspedilen Kürt halkıyla dayanışmak ve DEM Parti ile Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’a destek olmak amacıyla yarın Van’da olacak. Darbeye, kayyuma, irade gaspına sessiz kalmayacağız!”

‘İSTANBUL’DA NASIL DİRENDİYSEK VAN’DA DA ÖYLE DİRENECEĞİZ!’

TİP Genel Başkanı Erkan Baş da X hesabı üzerinden parti açıklamasını paylaşarak Van İl Seçim Kurulu’nun kararına tepki gösterdi. “İstanbul’da nasıl direndiysek Van’da da öyle direneceğiz” ifadelerini kullanan Baş, açıklamasında şunları kaydetti:

“Önce ‘seçime girmende hukuki bir engel yok’ diyeceksin, sonra sandıkta halkın tokadını yiyince kaybettiğin belediyeye mafya gibi çökeceksin… Yeter bu şımarıklığınız, bu küstahlığınız! İstanbul’da olduğunda nasıl direndiysek, Van’da olduğunda da öyle direneceğiz. Çünkü ikisinde de halk iradesine göz koyuyorlar. Yarın parti heyetimizle birlikte Van’da olacağız. Tüm yurttaşlarımızı ve toplumsal muhalefeti ayağa kalkmaya, DEM Partili seçmenin iradesine sahip çıkmaya, sandıkta kazandığımızı AKP’nin yandaş yargısına kaybetmemek için mücadeleye çağırıyorum.”