Erdoğan'dan et fiyatı açıklaması

Erdoğan'dan et fiyatı açıklaması

Erdoğan, Tarım ve Kredi Kooperatiflerinin belli ürünlerinde indirim olacağını açıkladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 34 hidroelektrik santralinin (HES) açılışı için Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuştu. Erdoğan, "Büyükbaş hayvanlarda yüzde 30-35 gibi bir indirimle satışa başlayacağız" dedi.

DSİ tarafından yapımı tamamlanan 34 HES için düzenlenen açılış töreninde konuşma yapan Erdoğan, Tarım ve Kredi Kooperatifi Başkanı Hüseyin Aydın ile konuşup “kooperatif ürünlerde indirim yapılması talimatı verdiğini” söyledi.

‘KOYUN VE KUZU ETİNDE YÜZDE 25 İNDİRİM’

Erdoğan’ın açıklamasına göre, Tarım ve Kredi Kooperatiflerinde koyun ve kuzu etinde yüzde 25 indirim başladı. Büyükbaş hayvan etleri ise yüzde 30-35 civarında bir indirimle satışa sunulacak.

‘ÖZEL SEKTÖR NE YAPAR BİLMEM’

Recep Tayyip Erdoğan, “Bu, piyasaların dengesini bozanları hizaya getirecek. Tarım Kredi Kooperatifi'nin 1300 tane marketi var. Diğer özel sektörün sayıları çok çok fazla, onlar ne yapar bilmem. Ama biz bu indirimi yapacağız” ifadelerini kullandı.

‘20-30 ÇEŞİT ÜRÜNDE İNDİRİM’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatiflerinin başka ürünlerinde de indirim yapılacağını söyledi. Erdoğan, “Sadece ette değil, Tarım Kredi'nin diğer ürünlerinde de, şeker, un, buğday, aklınıza ne gelirse, bütün bunlarda da özellikle 20-30 çeşit üründe de süratle indirime gideceğiz" şeklinde konuştu.