Erdoğan’dan ‘asgari ücret’ açıklaması: ‘Tüm tarafların içine sinecek’

Erdoğan’dan ‘asgari ücret’ açıklaması: ‘Tüm tarafların içine sinecek’

Erdoğan, kabine toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin seçimlerden sonra ikinci kez bir araya geldiği toplantı sona erdi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 Haziran’da başlayan Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmelerine ilişkin “Tüm tarafların içine sinecek bir uzlaşmaya varılacağına inanıyorum” dedi.

Erdoğan’ın başkanlığında yapılan ve yaklaşık 8,5 saat süren Kabine toplantısı sona erdi. Toplantıda, iç ve dış siyasette yaşanan gelişmeler ile ekonomi gündemi değerlendirildi.

Erdoğan, toplantının ardından yaptığı bir basın toplantısıyla, toplantıda ele alınan konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

CHP’YE ‘KIRSAL KESİM’ GÖNDERMESİ

“AKP'nin kırsal kesimlerden aldığı oyla kazandığını iddia edecek kadar ileri gittiler. Siz bu millete böyle hakaret ediyorsunuz, bu millet de size hak ettiğini veriyor. 14 Mayıs hıncını deprem bölgesindeki 28 Mayıs'ı da kırsaldaki vatandaştan çıkardılar. Vatandaşı 500 liraya oyunu satmakla itham etmenin hiçbir izahı yoktur. Altı okundan biri Halkçılık olan bir partinin genel başkanının bunu söylemesi, skandaldır.

Dünya değişiyor ama bunların millete bakışı değişmiyor. Milleti, hürmete ve hizmete layık görmeyenlerin yeri yoktur. Seçmeni suçlama hastalığından bir an önce kurtulmalarını diliyoruz. Muhalefetin artık milletin tercihine saygı duymayı öğrenmesi gerekiyor.

‘TÜRKİYE'Yİ SİVİL BİR ANAYASAYA KAVUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’

Ülkemizi darbe mahsulü mevcut anayasadan hep birlikte kurtaralım istiyoruz. Türkiye artık bunu gerçekleştirebilecek siyasi atmosfere kavuşmuştur. 14 ve 28 Mayıs seçimleriyle Türkiye, artık yeni bir lige yükselmiştir. Görev süremizde ittifak ortaklarımızla Türkiye'yi sivil bir anayasaya kavuşturmak için çalışacağız.

‘ENGELLİ, ENGELLİ YAKINI VE YAŞLI AYLIĞI ÖDEMELERİ BAYRAMDAN ÖNCE’

Emeklilerimiz ve çiftçilerimiz ile ilgili müjdeleri paylaşmıştım. Bundan sonra da çiftçi ve köylüyü destekleyeceğiz. Kalkınmaya omuz veren kim varsa tüm imkanlarımızla yanında olacağız. Biz bu milletin hizmetkarıyız. Temmuz ayı engelli ve engelli yakını aylığı ile yaşlı aylığı ödemelerini erken alıyor ve 1,4 milyon kardeşimizi bayramdan önce sevindiriyoruz. 19 milyar lira ödeme yapacağız.

‘TÜM TARAFLARIN İÇİNE SİNECEK BİR UZLAŞMAYA VARILACAĞINA İNANIYORUM’

Asgari ücret komisyonu görüşmelere başladı. Tüm tarafların içine sinecek bir uzlaşmaya varılacağına inanıyorum. Geçen haftaki takdimlerin ardından bugün de her bakanlıkla ilgili kapsamlı değerlendirmeler yaptık. Kısa, orta ve uzun vadeli programları dinledik.

‘DEPREM BÖGESİNE 11 YENİ SANAYİ SAHASI’

Yeni dönemde önceliğimiz depremden etkilenen 11 ilin kalkındırılmasıdır. 61 milyar nakdi yardım yaptık, depremzedelerimizi bir an evvel evlerine kavuşturmak istiyoruz. Depremde zarar gören OSB'ler ve fabrikaların hasar tespit taramalarını tamamladık, bölgede üretim çarklarının yeniden dönmesi için bir adım daha atıyoruz. 2430 hektarlık alanda 11 yeni alanı daha sanayi sahası ilan ediyoruz. Deprem sonrasında ilan edilen sanayi sahası sayısını 18'e yükseltiyoruz.”