Erdoğan, Mahmud Abbas ve Yitzak Herzog’la görüştü

Erdoğan, Mahmud Abbas ve Yitzak Herzog’la görüştü

Görüşmelerde, bölgedeki gerilime ilişkin son gelişmeler ele alındı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısına ara vererek Filistin lideri Mahmud Abbas, Lübnan Başbakanı Necip Mikati ve İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog ile telefonda görüştü.

Filistin ve İsrail arasındaki çatışmalar üçüncü gününde devam ederken, Erdoğan İsrail, Filistin ve Lübnan liderleriyle telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Kabine toplantısına bir süre ara veren Erdoğan’ın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la olan görüşmesinde, İsrail ve Filistin'de yaşananlar ile bölgedeki gerilime ilişkin son gelişmeler ele alındı. Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin bölgede çatışmaların son bulması ve bir an önce sükunetin sağlanması için her türlü gayreti gösterdiğini ifade etti.

Erdoğan bu görüşmenin ardından Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bölgede artan çatışmaların ele alındığı görüşmenin ardından Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog ile de görüştü.

Görüşmede, İsrail ve Filistin'de yaşananlar ile bölgedeki gerilime ilişkin son gelişmeler ele alındı. Gazze halkının topluca, ayrım gözetmeksizin zarar görebileceği bir adımın, bölgede yaşanan acıları ve şiddet sarmalını daha da artıracağını vurgulayan Erdoğan, sağduyuyla hareket edilmesi gerektiğini ve bölgede sükunetin bir an evvel tesis edilmesinin tüm bölgenin selameti açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.