Erdoğan, ‘İstanbul Sözleşmesi’ kararını savundu

Erdoğan, ‘İstanbul Sözleşmesi’ kararını savundu

Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen 25 Kasım programında konuştu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Programı’nda açıklamalarda bulundu. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını savunan Erdoğan, “Kadın hakları açısından olumsuz bir yanı olmamıştır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Haliç Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Programı’nda konuştu. 

Kadının şiddet gördüğü bir ortamın aile kavramıyla tanımlanamayacağını belirten Erdoğan, “Biz kadına yönelik şiddetle mücadeleyi aileyi yüceltme mücadelemizin parçası olarak görüyoruz. Aileye sahip çıkarak kadınların haklarını savunuyoruz” ifadelerini kullandı.

‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NDEN ÇEKİLMEMİZİN KADIN HAKLARI AÇISINDAN OLUMSUZ BİR YANI OLMADI’

Erdoğan, kadın hakları konusunda son 21 yılda “sayması saatler alacak” düzenlemeleri hayata geçirdiklerini iddia etti.

2012’de yasalaşan ve bazı ittifak ortaklarının karşı çıktığı 6284 sayılı “Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi” kanunundan bahseden Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmenin “marjinal gruplar tarafından istismar edildiğini” öne sürdü ve “İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemizin kadın hakları açısından olumsuz bir yanı olmamıştır” dedi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Kadınlar da hakikatlerin farkında olduğu için yürütülen istismar faaliyetleri taban tutamıyor. Tüm hayatları kendileri gibi davranmayanları tahkir etmekle geçenlerin, yaşam tarzı yaygaraları komiktir... Kadınların taleplerine önceliklerimizin en başında yer vereceğiz. Türkiye yüzyılı, kadınların yüzyılı olacak. Şiddetsiz bir Türkiye'yi sizlerle inşa edeceğiz.”