Erdoğan deprem vergileri için ne demişti?

Erdoğan deprem vergileri için ne demişti?

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ depreminin ardından deprem vergileriyle ilgili açıklamada bulunmuştu.

İleri Haber

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ Sivrice’deki depremin ardından “deprem vergileri nerede?” sorularına ilişkin, “Bunlar yatıyor kalkıyor 'o parayı nereye, bu parayı nereye harcadınız?' Harcanması gereken yere harcadık. Bundan sonra da Bay Kemal'e bu tür şeylerin hesabını vermeye zamanımız yok”

Maraş’ta dün gerçekleşen ve 10 ili etkileyen 7,6 ile 7,7’lik depremlerin ardından büyük bir yıkımla karşı karşıya kalınırken, deprem ülkesi olan Türkiye’de bir kez daha depreme karşı iktidarın almadığı önlemler gün yüzüne çıktı.

Elazığ'ın Sivrice ilçesine bağlı Çevrimtaş köyünde 24 Ocak 2020’deki 6,8 büyüklüğünde meydana gelmişti.

Depremin ardından birçok yurttaş “deprem vergileri nerede?” sorusunu yöneltmiş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bu konuyu dile getirmişti.

‘HESABINI VERMEYE ZAMANIMIZ YOK’

O dönem Senegal’e ziyarette bulunan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönüşte uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunmuş ve şunları söylemişti:

"Bunlar ise yatıyor kalkıyor 'o parayı nereye, bu parayı nereye harcadınız?' Harcanması gereken yere harcadık. Bundan sonra da Bay Kemal'e bu tür şeylerin hesabını vermeye zamanımız yok. Bütün bu harcamalar nasıl yapılıyor, bunlara bakmıyor ki... Bütün bu konutlar nereye yapılacak? Bunun tarih en büyük şahididir. İkide bir kalkıp gaziler ve şehitlerle alakalı şeyleri konuşuyor. Niye? Aldatırız. Yaptıkları iş bu. Onun için bunların haftalık grup toplantısında yaptıkları konuşmalar da pek kayda değer değil."