Erdoğan: Bütün günahı Bay Kemal’in sırtına yüklediler

Erdoğan: Bütün günahı Bay Kemal’in sırtına yüklediler

Deprem gölgesini ziyaret eden Erdoğan, Adıyaman’da açıklamalarda bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’da yaptığı konuşmada 14 Mayıs seçimlerini hatırlatarak “Bütün günahı Bay Kemal’in sırtına yükleyip kenara çekildiler. Bay Kemal’e ilk hançeri vuranlar toplam oyları yüzde 1’i dahi bulmadığı halde sırtında Meclis’e taşıdığı uyanıklar oldu” ifadelerini kullandı.

Erdoğan deprem bölgesini ziyareti sırasında gittiği Adıyaman’da Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

Adıyaman’da 2 bin 798 konutun teslimini sağlayacaklarını belirten ve “depremin altından kalkabilecek başka bir ülkenin olamayacağını” öne süren Erdoğan, konuşmasını tamamladıktan sonra partisinin aday tanıtım toplantısına geçti.

‘BÖYLE BİR FELAKETİN ALTINDAN BU KADAR ÇABUK KALKABİLECEK BAŞKA BİR ÜLKE YOK’

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

“Adıyaman'da 39 bini konut, 3 bin 400'ü işyeri ve 3 bine yakını ahır toplam 45 bin 305 hak sahibi belirlendi. Bugün 2 bin 798 konutumuzun teslimini yapıyoruz. İnşası süren 32 bin konutumuzu yıl sonuna kadar peyderpey teslim edeceğiz. Önümüzdeki sene tüm hak sahiplerini ev ve iş yerlerine kavuşturmayı hedefliyoruz.

Gelişmiş ülkelerin dahi çok daha küçük afetler karşısında ne kadar sıkıntı yaşadığı biliniyor. Böylesine büyük bir felaketin altından bu kadar çabuk kalkabilecek başka bir ülke yoktur.

‘BÜTÜN GÜNAHI BAY KEMAL’İN SIRTINA YÜKLEYİP KENARA ÇEKİLDİLER’

Terör örgütleri üzerinden siyaseti yönlendirme çabaları hiç bitmiyor. Birden artış gösteren terör eylemleri, provokasyonlar boşuna değildir. Hepsi de aynı senaryonun bir parçasıdır. Bu oyunu kuranların bilmedikleri bir şey var. O da Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığıdır. İktidara geldiğimizde önce güven ve istikrar iklimini tesis edecek adımlar attık. Elbette pek çok sinsi eylemle önümüz kesilmeye çalışıldı. Gezi olaylarından darbe girişimine, ekonomik tuzaklara kadar her yolu denediler. Son olarak şanslarını Cumhurbaşkanlığı ve meclis seçimlerinde denediler. Yolda birbirlerini görseler selam vermeyecek olanları aynı ittifak çatısı altında birleştirdiler yine de beceremediler.

Bütün günahı da Bay Kemal'in sırtına yükleyip kenara çekildiler. Bay Kemal'e ilk hançeri vuranlar ise toplam oyları yüzde 1'i dahi bulmadığı halde sırtında Meclis'e taşıdığı uyanıklar oldu.

ADAYLARI AÇIKLADI

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra partisinin Adıyaman Aday Tanıtım Toplantısı’na katılarak Cumhur İttifakı'nın 8 ilçe belediye başkan adayını açıkladı.

Erdoğan’ın açıkladığı isimler şöyle:

Besni: Reşit Alkan

Çelikhan: Mustafa Bulut

Gerger: Erkan Aksoy 

Gölbaşı: Hakan Toydaş

Kahta: Mehmet Can Halaç

Samsat: Halil Fırat  

Sincik: Mehmet Korkut

Tut: Ercan Öncebe