Erdoğan: Bütçeyi zorlama pahasına maaşlarda yüksek oranlı artışlara gittik

Erdoğan: Bütçeyi zorlama pahasına maaşlarda yüksek oranlı artışlara gittik

Erdoğan, asgari ücret zammının ardından açıklamalarda bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret zammına ilişkin yaptığı açıklamada, “Hayat pahalılığının farkındayız. Bütçe imkanlarını zorlama pahasına çalışanların ve emeklilerin maaşlarında yüksek oranlı artışlara gittik” şeklinde konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, dün yaptığı açıklamada 2024 yılında geçerli olacak asgari ücretin 17 bin 2 lira olarak belirlendiğini duyurmuştu.

Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen 53. Muhtarlar Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Bütçeyi zorlama pahasına maaşlarda yüksek oranlı artışa gittik” ifadelerini kullanan Erdoğan2ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

‘ŞEHİTLİK’ ÖVGÜSÜ

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şu şekilde:

“Terörle mücadelede en başarılı yıllarımızı yaşıyoruz. 12 şehidimiz oldu, ardından ne oldu? 3 gün içinde 59 teröristi gömdük. Şimdi sınır ötesinde teröristleri kendi mağaraları içerisinde imha ediyoruz.

12 şehidimizin acısı milletçe hepimizin yüreğini dağladı. Bizim inancımızda şehadet en yüce mertebedir. Şehitlik makamı, peygamberlere komşuluk makamıdır. Şehitlerimiz en büyük mükafatı rabbimiz katında alacaklardır.

‘MERKEZ BANKASI REZERVLERİ REKOR KIRDI’

Merkez Bankası rezervlerimiz 145 milyar 456 milyon dolara ulaşarak rekor kırmıştır. Çalışanlarımızın ve emeklilerimizin maaşlarında artışlar sağladık. Asgari ücrette yüzde 49 artışla çalışanları enflasyona ezdirmeme sözüne bir kez daha sadık kaldık. 

Yeni asgari ücretin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Devletimizin imkanları arttıkça çok daha fazlasını yapacağımızı milletimiz biliyor.

‘BÜTÇEYİ ZORLAMA PAHASINA MAAŞLARDA YÜKSEK ORANLI ARTIŞA GİTTİK’

Merkez Bankası rezervlerimize dair en müjdeyi de paylaşmak istiyorum. Rezervler; 145 milyar 456 milyon dolara ulaşarak rekor kırmıştır. Bu rakamı daha da artıracağız. Hayat pahalılığının farkındayız. Bütçe imkanlarını zorlama pahasına çalışanların ve emeklilerin maaşlarında yüksek oranlı artışlara gittik. 2024 yılı asgari ücret rakamını da bu tablonun tamamlayıcısı olarak görüyoruz. Yeni asgari ücretle çalışanları enflasyona ezdirmeme sözümüze bir kez daha sadık kaldık. Yeni asgari ücretin işverenlere, çalışanlara ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.

Enflasyonla mücadelede geri adım atmayacağız. Rakamlar enflasyonun ateşinin düşmeye başladığına işaret etmektedir. Piyasa gerçekleriyle açıklanamayacak fahiş fiyat artışlarına giden açgözlülere yönelik denetimleri yoğunlaştıracağız.”