Enis Budak’ın ailesi, cenaze provokasyonuna tepki gösterdi

Enis Budak’ın ailesi, cenaze provokasyonuna tepki gösterdi

Cenaze törenine katılan Özgür Özel, bir grup tarafından yuhalanmıştı.

Irak’ın kuzeyinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak’ın ailesi, Budak’ın cenazesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik provokasyona tepki gösterdi. Amca Kenan Budak, “Protestoların ailemiz ile ilgisi olamaz. Özgür Bey bizim ailenin de çocuğudur” şeklinde konuştu.

Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak’ın cenazesi dün Manisa’da toprağa verilmiş, törene katılan Özgür Özel, camiye girerken bir grup tarafından yuhalanmıştı. 

Enis Budak’ın amcası Kenan Budak, cenazede yapılan provokasyona ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘PROTESTOLARIN AİLEMİZLE İLGİSİ YOK, ÖZEL BİZİM AİLENİN DE ÇOCUĞUDUR’

10Haber’den Caner Polat’a konuşan Kenan Budak, “Protestoların ailemiz ile ilgisi olamaz. ‘Şehidin babası tepki gösterdi’ diye yazanlar olmuş. Bunların hepsi yalan. Özgür Bey bizim ailenin de çocuğudur, Manisa’nın da çocuğudur. Onunla da gurur duyarız” ifadelerini kullandı.

Kenan Budak, sözlerine şöyle devam etti:

“Zaten örf ve adetlerimizde böyle şeyler yok. Sadece şehit cenazesinde değil, normal bir cenazede bile kavga, gürültü olmaz, yakışmıyor. Bu yapanları kınıyoruz. Bu ülkemize, insanlığımıza, şehide karşı saygısızlıktır. Bunlar hazırlanmış bir tezgah. Kimlerin yaptığını bilen biliyor. Biz böyle bir şey beklemiyorduk. Akhisar’da Sayın Vali, Özgür Bey hep birlikte oturuyorduk, çok güzel şeyler söyledi herkes. AK Partili, CHP’li ya da MHP’li buraya geldiğinde biz çiçek uzatırız, yemek yediririz. Yapılanlar yanlıştı. Kim yaptıysa lanetliyoruz.”