Enes Kara ile ilgili 'ölüm' sessizliği...

Enes Kara ile ilgili 'ölüm' sessizliği...

Devlet kurumları, anayasal süre dolmasına rağmen Enes Kara'nın ölümüyle ilgili sessizliğe büründü.

Tugay Candan - @TugayCandann

Mail: [email protected]

Elazığ’da Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın cemaat yurdunda hayatına son vermesiyle ilgili TİP Sözcüsü Sera Kadıgil’in 4 ayrı Bakanlığa verdiği soru önergelerine, anayasal süre dolmasına rağmen yanıt gelmedi. Kadıgil, “Çocuklarımızın yaşadığı bu zulüm ve karanlığın sebebi, net olarak AKP Genel Başkanı’nın ‘kindar ve dindar nesil’ yetiştirme aşkıdır” dedi.

Elazığ’da Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara, Nur Cemaati'ne bağlı bir yurtta yaşadığı sıkıntılar, gelecek kaygısı ve ailesinin baskıları nedeniyle yaşamına son vermişti.

Kara’nın ölümünün ardından Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Kadıgil'in Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önerge Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı tarafından reddedildi. Anayasa’da soru önergelerine 15 gün içerisine yanıt verilmesinin belirtilmesine rağmen, Kadıgil’in 4 bakanlığa verdiği önergelere de bu süre içerisinde yanıt verilmedi.

‘DOĞUM GÜNÜ PARTİLERİ VE TOPLANTILAR DIŞINDA NE YAPTINIZ’

Duruma tepki gösteren TİP Sözcüsü, “11 Ocak’ta 4 Bakanlığa verdiğimiz önergelerimizden hiçbiri muhatabı tarafından yanıtlanamazken siz Saraylılar Enes Kara’nın ölümüyle ilgili doğum günü partileri ve danışmanlarınız ile Elazığ Valisi arasındaki toplantılar dışında ne yaptınız? Tek bir yurt yetkilisi soruşturmaya dahil edildi mi? Enes Kara’nın kız kardeşlerini koruma altına aldınız mı?” diye sordu.

‘SUÇ DUYURUSUNA RAĞMEN SONUÇ SIFIR’

Kara’nın ölümüyle ilgili devlet kademesinde süren sessizlik devam ederken, olayı ortaya çıkaran Elazığ'ın Günışığı Gazetesi'nden gazeteci Faik Akgün'ün tehditler almasına da tepki gösteren Kadıgil, “Enes’in intiharını yazan gazeteci işinden edildi, haberler yasakladı,  gazeteci ‘Nur Cemaati tarafından kafamın kesilmesiyle tehdit ediliyorum’ dedi. Suç duyurunda bulundu ve sonuç sıfır. Şimdi aynı gazeteci ‘Başıma gelecek en ufak şeyden malum Nur Cemaati kadar suç duyurusunda bulunmama karşın bu suçluları adaletin önüne çıkartmayan emniyet ve yargı da sorumludur’ diyor. Peki buna bir yanıtınız olmayacak mı?”  ifadelerini kullandı.

‘ZULMÜN SEBEBİ ‘KİNDAR VE DİNDAR NESİL’ AŞKI’

Öte yandan Kadıgil, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a verdiği önergenin TBMM Başkanlığı tarafından reddedilmiş olmasına da tepki gösterdi. ALİMDER’e ait kaçak yurtta boğazı kesilen üniversite öğrencisini, Karaman’da onlarca çocuğa tecavüz edilmesini, Aladağ’da çıkan yangında 11 kız çocuğunun yanmasını ve yurtlarda yaşanan şiddet, cinsel istismar vakalarını bir kez daha hatırlatan Kadıgil, “Tüm bu saydığımız olaylar ve daha fazlası; çocuklarımızın gençlerimizin cemaatlerin insafına bırakıldığı kişisel bir görüş değil vahim bir olgudur. Öte yandan çocuklarımızın yaşadığı bu zulüm ve karanlığın sebebi ise; net olarak AKP Genel Başkanı’nın 'kindar ve dindar nesil' yetiştirme aşkıdır. Ve bu gerçekliğin bizim nezdimizde istişare edilecek bir tarafı yoktur!” dedi.

KİŞİSEL GÖRÜŞ TAŞIYORMUŞ…

“Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, “AKP Genel Başkanının kindar ve dindar nesil yetiştirme aşkı uğruna son yirmi yolda sistematik şekilde cemaat ve tarikat yurtlarına mahkum edilen gençler ve çocuklar ölüyor! Bu ülkenin geleceği Aladağ’da yanıyor, Ensar’da istismar ediliyor, Antalya’da öldürülüyor, Dicle’de ve duymadığımız onca yerde canlarına kıyıyor. Bilinçli politikalarla bu suçların asli faili olan herkesin yargılanacağı gerçeğinden hareketle; geceleri rahat uyuyabiliyor musunuz!” diye soran Kadıgil’in önergesi  “kişisel görüş” içerdiği ve “istişare amacı taşıdığı” gerekçesiyle Meclis Başkanlığı tarafından reddedildi.