Emek ve Özgürlük İttifakı, Soylu'ya ‘rahatsızlık’ verdi: ‘İçişleri Bakanı konuşuyor burada’

Emek ve Özgürlük İttifakı, Soylu'ya ‘rahatsızlık’ verdi: ‘İçişleri Bakanı konuşuyor burada’

Soylu, konuşması sırasında bildiri çalışması yapan TİP ve YSP üyelerine tepki gösterdi.

İleri Haber

İstanbul’un Esenler ilçesinde bulunan ve Dörtyol Meydanı olarak bilinen alanda, Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Yeşil Sol Parti (YSP) üyelerinin bildiri çalışması yaptığı sırada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katılımıyla bir AKP mitingi düzenlendi. Konuşması sırasında müzik eşliğinde sürdürdükleri bildiri çalışmasını durdurmayan TİP ve YSP üyelerine sinirlenen Soylu, “Ülkenin İçişleri Bakanı burada konuşuyor ama bunlar 45 dakikadır müziğin sesini son ses açarak provokasyon yapıyorlar” dedi.

Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenlerinden TİP ve YSP’nin üyeleri, Esenler’de bulunan ve halk arasında Dörtyol Meydanı olarak bilinen Cumhuriyet Meydanı’nda bugün öğle saatlerinde bildiri çalışması başlattı.

BİLDİRİ ÇALIŞMASI SIRASINDA MİTİNG BAŞLADI

Meydana çadır ve stantlar açan TİP ve YSP’lilerin seçim şarkıları eşliğinde bildiri çalışması yaptıkları sırada, saat 17.00 sıralarında söz konusu alanda AKP mitingi yapılmaya başlandı. Mitinge İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP’li Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve AKP Esenler İlçe Teşkilatı üyelerinin yanı sıra AKP’li isimler de katıldı.

AKP’nin İstanbul’da en yüksek oy aldığı ilçelerden biri olan Esenler’de düzenlenen mitinge yurttaşların katılımının zayıf olduğu dikkat çekerken, Süleyman Soylu da miting için alana getirilen otobüsün üzerine çıkarak konuşma yapmaya başladı.

‘MÜZİĞİ KAPATIN’ BASKISI

Bu sırada TİP ve YSP üyeleri seçim şarkıları eşliğinde bildiri çalışması yapmaya devam etti. Miting için alanda bulunan polisler YSP ve TİP üyelerinin çalışmasını sabote etmeye çalıştı, YSP üyelerine müziği kapatmaları konusunda baskı yaptı. Ancak YSP üyeleri “demokratik haklarını kullandıklarını” belirterek müzik eşliğinde çalışma yapmaya devam etti.

Süleyman Soylu’nun konuşması sürerken, TİP ve YSP üyeleri Emek ve Özgürlük İttifakı’nın seçim şarkı eşliğinde halay çekti. Bunun üzerine çok sinirlenen Soylu, miting konuşması sırasında TİP ve YSP üyelerine yüklendi.

‘İÇİŞLERİ BAKANI KONUŞUYOR, PROVOKASYON YAPIYORLAR’

Soylu, “Ülkenin İçişleri Bakanı burada konuşuyor ama bunlar 45 dakikadır müziğin sesini son ses açarak provokasyon yapıyorlar” ifadeleriyle seçim çalışması yapan TİP ve YSP üyelerini hedef aldı. Soylu’nun söz konusu tepkisinin ardından kısa süre sonra AKP mitingi sona erdi, AKP’li isimler ise meydanı terk etti.

Yaşananları İleri Haber’e aktaran bir TİP üyesi, “Planladığımız şekilde, önlüklerimizle ve müziğimizle bildiri dağıtmaya devam ettik. Baskılara ve tacizlere rağmen geri çekilmedik, demokratik hakkımızı kullandık” ifadelerini kullandı.