Elon Musk, Twitter'a sınırlama getirdi

Elon Musk, Twitter'a sınırlama getirdi

Gönderi erişimine ilişkin sınırlamalar getirildi.

İleri Haber

Gün içinde yaşanan erişim sorunlarının ardından Elon Musk, hesaplar için getirilen yeni sınırlamaları duyurdu. Buna göre doğrulanmış hesaplar daha fazla gönderi okuyabilecek.

Sosyal medya platformu Twitter'da kullanıcılar saatlerdir "kullanım limiti aşımı" şeklinde uyarılar ile karşı karşıya kalırken, konuya ilişkin açıklama Twitter'ın sahibi Elon Musk'tan geldi. Platformu satın almasının ardından eleştiri konusu olan birçok değişikliğe imza atan Musk, sınırlama kararı alındığını açıkladı.

Twitter Blue uygulaması ile onaylanmış hesap sahipleri için getirilen ayrıcalıkların ardından alınan yeni sınırlama kararının detaylarını açıklayan Musk, "Aşırı derecede veri toplama ve sistem manipülasyonunu kontrol altına alabilmek için şu geçici sınırları uyguladık" sözleriyle detayları paylaştı.

Musk'ın açıklamasına göre hesabı için para ödeyen doğrulanmış hesaplar günde en fazla 6 bin gönderi okuyabilecek. Doğrulanmamış hesaplar için ise bu sınır günlük 600 gönderi olarak sınırlanacak. Yeni açılmış doğrulanmamış hesaplar ise günde en fazla 300 gönderi okuyabilecek. 

DAHA FAZLA