Elazığ’da maden ocağında göçük

Elazığ’da maden ocağında göçük

Göçük altında kalan işçiler, arama-kurtarma çalışmaları sonucunda kurtarıldı.

Elazığ’ın Palu ilçesinde bulunan bir krom madeni ocağında yerin 400 metre altında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan 4 işçiden biri kendi imkanlarıyla kurtulurken, diğer 3 işçi ise arama-kurtarma çalışmaları sonucunda göçük altından çıkarıldı.

13 Şubat günü Erzincan’ın İliç ilçesinde 9 işçinin toprak altında kaldığı maden faciasından kısa süre sonra, bu kez Elazığ’da maden ocağında göçük yaşandı.

Palu’da bulunan Polay Madencilik’e ait krom madeni ocağında, sabah 10.00 sıralarında yerin 400 metre altında göçük meydana geldi. Göçük nedeniyle 4 işçi toprak altında kaldı. 

Bölgeden gelen ilk bilgilerde, göçük altında kalan işçilerden birinin kendi çabasıyla kurtulduğu aktarıldı.

AFAD VE VALİLİKTEN BİRBİRİYLE ÇELİŞEN AÇIKLAMALAR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) saat 11.30'da madendeki göçükle ilgili yapılan açıklamada, “İlk belirlemelere göre 3 maden işçisi göçük altında kalmıştır” ifadeleri yer aldı. Açıklamada, 2 maden işçisinin kurtarıldığı, bir kişiyi arama çalışmalarının ise devam ettiği belirtildi.

Elazığ Valiliği ise saat 11.46'da yaptığı açıklamada, göçük altında kalan 4 işçiden 3'ünün kurtarıldığını, bir işçinin kurtarılması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Saat 13.00 sıralarında ise kurtarma çalışmaları devam eden göçük altındaki 4’üncü işçi ile de sesli irtibat sağlandığı belirtildi. 

GÖÇÜK ALTINDA KALAN İŞÇİLER KURTARILDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Elazığ'ın Palu ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçükte tüm işçilerin kurtarıldığını bildirdi.

Saat 12.49'da paylaşılan açıklamada, madenin Polay Madencilik'e ait olduğu belirtilerek “Olay yerine intikal eden arama kurtarma ekipleri, diğer 3 işçimizi de kurtarmıştır. Olayda bir işçimiz yaralanırken diğer işçilerin sağlık durumları iyidir. Konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır. Göçükten etkilenen tüm işçi kardeşlerimize acil şifalar dileriz” ifadelerine yer verildi.