Ekşi Sözlük’e uygulanan erişim engeli kaldırıldı

Ekşi Sözlük’e uygulanan erişim engeli kaldırıldı

Ekşi Sözlük’e uygulanan erişim engeli kararı kaldırıldı.

Maraş'ta meydana gelen depremlerin ardından hükümete yönelik eleştirel içeriklerin çoğaldığı Ekşi Sözlük’e uygulanan erişim engeli kaldırıldı.

Katılımcı sözlük platformu Ekşi Sözlük’e yönelik uygulanan erişim engeli kararı kaldırıldı.

Kararı Haberi Ekşi Sözlük CEO’su Başak Purut, Twitter’dan duyurdu.

Purut, “Ekşi @sozluk erişim engeli kararı an itibariyle mahkeme tarafından kaldırıldı. Geçmiş olsun!” ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye’nin en fazla ziyaret edilen internet sitelerinden olan Ekşi Sözlük’e Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun verdiği karar nedeniyle 8 gündür erişim sağlanamıyordu.

Ekşi Sözlük, Maraş merkezli 6 Şubat’ta gerçekleşen ve ihmaller nedeniyle 45 binden fazla yurttaşımızın vefat etmesine neden olan deprem felaketinin ardından iktidar yanlıları tarafından hedef alınmıştı.

Deprem sonrası sözlükte eleştirel yorumlar çoğalmış, BTK ise 21 Şubat akşamı aldığı kararla platforma erişimi engellemişti.

Ekşi Sözlük'ten aynı akşam yapılan açıklamada, “Merhaba, erişim engeli konusunda bir karar olduğunu gördük ancak ayrıntısı hakkında bilgi sahibi değiliz, yetkililerden bilgi almaya çalışıyoruz. Bilgi aldıkça paylaşacağız” denilmişti. Sözlüğün CEO’su Başak Purut, “Kararın hangi içerikle alakalı olduğunu göremediğimiz için herhangi bir itirazda bulunamıyoruz ancak karar mahkemeye gittiğinde itirazda bulunabileceğiz” açıklamasında bulunmuştu.

Kapatma kararından 2 gün sonra BTK yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Ekşi Sözlük’ün “Cumhurbaşkanlığı veya milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması” gerekçesiyle erişime engellendiği ortaya çıkmıştı.