Ek bütçede Diyanet'e 276 milyon TL ayrıldı

Ek bütçede Diyanet'e 276 milyon TL ayrıldı

Diyanet'in bu yılki bütçesi 36 milyar TL'yi aşacak.

Meclis'e sunulan ek bütçe teklifinde Diyanet için de ek ödenek yer aldı. 276 milyon TL'lik bu ek ödenekle kurumun 2023 yılı bütçesi 36 milyar TL'yi aşacak.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunulan ek bütçe teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 11 Temmuz Salı günü görüşülecek. Teklifte, ek bütçe talebinde deprem kaynaklı harcamalar gerekçe gösterilirken; seneye 35 milyar 910 milyon TL'lik bütçe ile başlayan Diyanet İşleri Başkanlığı da ek ödenek listesinde yer aldı. 

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre Diyanet için öngörülen ek ödenek 276 milyon 218 bin TL olurken, yeni ödenekle birlikte Diyanet'in bu yılki bütçesi de 36 milyar 186 milyon TL'ye ulaşacak.

DİN GÖREVLİLERİNE 146,5 MİLYON TL'LİK 'YOLLUK'

Bütçe teklifine göre deprem bütçesinden verilecek paranın 129 milyon 718 bin TL'si aday din görevlilerinin iaşe ve ibate (barınma) giderleri ile tüketime yönelik mal ve malzeme alımlarına harcanacak. Geri kalan 146,5 milyon TL ise farklı illere görevlendirilen din adamlarına "yolluk" olarak aktarılacak.