DSİ'den 'beşli çete'ye 4,7 milyar TL'lik ihale

DSİ'den 'beşli çete'ye 4,7 milyar TL'lik ihale

"Beşli çete" içerisinde yer alan Limak İnşaat ile MNG Holding'e bağlı Mapa İnşaat'a 4 milyar 772 milyon TL'lik ihale verildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün 30 Mart tarihinde "Silvan Tüneli İkmali" adı altında düzenlediği ihalenin sonucu açıklandı. Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre "belli istekliler arasında" düzenlenen ihalenin sonucu, 25 Mayıs tarihinde açıklandı.

BirGün'de yer alan habere göre ihale, kamuoyunda "beşli çete" olarak anılan şirketler arasında yer alan Limak İnşaat ile MNG Holding’e bağlı Mapa İnşaat'a verildi. İhale bedeli ise 4 milyar 772 milyon TL oldu.

LİMAK'IN SİCİLİ

Limak Holding’in baraj ve barajlar üzerine kurduğu HES'ler doğa tahribatına, tarihi dokunun zedelenmesine ve yok olmasına sebep olmuş ve bu durum büyük tepki toplamıştı. Holdingin aldığı ihaleler arasında ise köprü-otoyol, baraj-HES, havalimanı yapımı ve işletme hakkı, yüksek hızlı tren, çimento fabrikası, stadyum, metro bağlantısı yapımı, çeşitli altyapı inşaatları, otoyol boru hattı ve teknopark inşaatı bulunuyor.

Holdingin yüksek bütçeli kamu ihaleleri arasında İstanbul Havalimanı, Çanakkale Köprüsü ve Çanakkale Otoyolu, Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı, Çetin Barajı ve Hidroelektrik Santrali ve Sabiha Gökçen Havalimanı da yer alıyor. 

Limak Holding’in sahibi Nihat Özdemir'in adı, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasındaki 41 kişilik yakalama listesinde geçiyor.

MNG HOLDİNG, KAÇAK İNŞAAT İLE GÜNDEME GELDİ

Öte yandan MNG Holding de "beşli çete"de yer alan diğer şirketler ile birlikte milyarlarca liralık mega projeleri inşa etti. Ayrıca, MNG Holding’in patronu Mehmet Nazif Günal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) mühürlemesine rağmen İstanbul Boğazı’na kaçak villa inşa etmesiyle gündem olmuştu.