Doğal gaza temmuzda zam yok

Doğal gaza temmuzda zam yok

BOTAŞ, doğal gaz tarifelerinin sabit kaldığını duyurdu.

Temmuz tarifesini açıklayan BOTAŞ, elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında, sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinin tarifesinde değişiklik yapılmadığını bildirdi.

BOTAŞ, temmuz ayına ilişkin doğal gaz tarifesini internet sitesinden açıkladı. Mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretime yönelik tarifeler doğal gaz tarifelerinde değişiklik yapılmadı. Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine haziranda uygulayacağı satış fiyatı bin metreküp doğal gaz için 4 bin 80 TL olarak açıklandı.

Ekonomim'de yer alan habere göre sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için bin metreküp doğal gazda 7 bin 124 TL, kademe 2 için ise 9 bin 478 TL olarak belirlendi. Elektrik üretim amaçlı tarifede ise bin metreküp doğal gazın fiyatı 10 bin TL olarak duyuruldu.

Doğal gazda fiyat tarifeleri aylık hesaplanıyor.

'UCUZLUK' İDDİASI

Kurumun internet sitesinde yer alan duyuruda, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında halen konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır" ifadeleri de yer aldı.

DAHA FAZLA