Doğa savunucularından "İzmir'in Kanal İstanbul'u"na karşı eylem

Doğa savunucularından "İzmir'in Kanal İstanbul'u"na karşı eylem

İzmir'de binlerce kişi Cumhuriyet Meydanı'nda, Çeşme Projesi'ne karşı düzenlenen mitinge katıldı.

İleri Haber

Yaratacağı ekolojik yıkım nedeniyle kamuoyunda "İzmir'in Kanal İstanbul'u" olarak nitelendirilen Çeşme Projesi'ne karşı bugün İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda miting yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası, Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP), DİSK Ege Bölge Temsilciliği, Türk-İş Ege Bölge Temsilciliği ve KESK'in öncülüğünde düzenlenen mitinge binlerce kişi katıldı.

“Çeşme Turizm Projesi” olarak da bilinen projeyle birlikte İzmir’in Urla ilçesindeki Zeytineli köyünden, Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı ve Ildır’a kadar 120 milyon metrekarelik alan içerisindeki doğal SİT alanları, zeytinlikler, tarım ve mera alanları yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

Yurttaşlar bugün doğanın ve yaşam alanlarının sermayeye peşkeş çekilmesine karşı bir araya geldi. 

"AKP defol Çeşme bizim!" sloganı eşliğinde Lozan Meydanı ve Konak Pier olmak üzere iki koldan yürüyüş yapan yurttaşlar Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de katıldığı yürüyüşte "Bu kentin emekçileri Çeşme talan projesine hayır diyor" pankartı taşındı. 

Eyleme öte yandan çok sayıda ekoloji örgütü ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) İzmir İl Örgütü ve çeşitli siyasi parti temsilcileri de destek verdi.

Miting, Cumhuriyet Meydanı'nda okunan basın açıklamasının ardından sona erdi.