Diyarbakır'da kayyumdan 387 bin TL'lik 'influencer' ihalesi

Diyarbakır'da kayyumdan 387 bin TL'lik 'influencer' ihalesi

Belediyenin tanıtımı gerekçesiyle ihale düzenlenecek.

Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, seçeceği 25 youtuber ve influencera, belediye tanıtımı kapsamında bir günlük paylaşımları için 387 bin 500 TL ödeyecek.

Eleştiri konusu olan harcamalarıyla gündeme gelen kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, "kenti tanıtacak etkinlik ve organizasyonlar yapmak" gerekçesiyle 14 Eylül tarihinde ihale düzenleyecek. Söz konusu ihale kapsamında "youtuber ve influencer" olarak biline sosyal medya fenomenlerine, belediyenin bir günlük reklam ve tanıtım faaliyetleri için ödeme yapılacağı belirtildi. 

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre yayımlanacak içerikler, belediye tarafından belirlenecek. "Sosyal medya platformlarında interaktif reklam ve tanıtım hizmeti" adı altında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenecek sosyal medya fenomenlerine, 5 ayrı kategoride ödeme yapılacak.

Ödemelere ilişkin paylaşılan bilgiler şöyle:

- Kategori 1: 5 youtuber ve influencera 7 bin 500 TL.

- Kategori 2: 5 youtuber ve influencera 10 bin TL.

- Kategori 3: 5 youtuber ve influencera 15 bin TL.

- Kategori 4: 5 youtuber ve influencera 20 bin TL.

- Kategori 5: 5 youtuber ve influencerlara 25 bin TL.

Belediyenin bu 5 ayrı kategoride seçeceği toplam 25 sosyal medya fenomenine yapılacak ödeme 387 bin 500 TL'yi bulacak.

KAYYUMUN 2,1 MİLYON TL'LİK MAKAM ODASI

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yüzde 62 oy oranıyla Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı seçilen Adnan Selçuk Mızraklı, kayyumdan devraldığı makam odasını kamuoyunun gözleri önüne sermişti.

AKP'li kayyum Cumali Atilla'dan devraldığı makam odasının görüntülerini sosyal medyada paylaşan Mızraklı, "Halkın parasıyla kendilerine saray yapmışlar" demişti.  Kayyum Cumali Atilla'nın makam odası için belediye bütçesinden 2 milyon 127 bin TL harcadığı açıklanmıştı.