Diyarbakır'da bir kişi 'dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle öldürüldü

Diyarbakır'da bir kişi 'dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle öldürüldü

Mikail Ekinci, jandarmanın açtığı ateşle hayatını kaybetti.

Diyarbakır'da 28 yaşındaki Mikail Ekinci, "dur" ihtarına uymadığı gerekçesiyle jandarma tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.

Amida Haber'den Abdülhalim Güneş'in haberine göre 2 yıl önce Ekinci ve Aydın aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle "kan davası" çıktı. 2 yıl önce Aynalı Köyü'nde yaşanan kavgada Kemal Ekinci hayatını kaybetti, bir kişi de yaralandı. Bu olaydan 2 ay sonra da Çermik ilçesi Sinek Köprüsü üzerinde Cemal Aydın, saldırı sonucu hayatını kaybetti.

İddiaya göre Cemal Aydın cinayeti nedeniyle 28 yaşındaki 3 çocuk babası Mikail Ekinci, şüpheli olarak aranmaya başlandı. Dün sabah yapılan ihbar üzerine jandarma, Ekinci'nin yaşadığı Adalar Köyü’ne operasyon düzenledi. Jandarmanın geldiğini gören Ekinci, motorla kaçmaya çalıştı. Jandarmanın "dur" ihtarına uymayan Ekinci, açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.

'İSTESEYDİLER YAKALAYABİLİRDİLER'

Amida Haber'e konuşan Mikail Ekinci’nin amcası Ali Ekinci, "Sabah saatlerinde jandarmaya bir ihbar yapıldı. Askerlerin geldiğini gören Mikail motosikletle kaçmış. Kaçarken arkadan sıktılar. Tek kurşunla vuruldu. Direkt kalbine ateş açtılar. Dağlık bir alan değil, isteseydiler canlı yakalayabilirdiler. Bu olayla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız. Cumhurbaşkanı'na kadar gideceğiz" ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yaşananlara ilişkin Çermik Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.