Deştinliler, çimento fabrikasına karşı yol kapattı

Deştinliler, çimento fabrikasına karşı yol kapattı

Deştinliler, doğayı talan edecek çimento fabrikasına kazanın götürülmesine karşı yolu kapattı.

İleri Haber

Muğla’da 7 bin 751 dönümlük arazide kurulmak istenen çimento fabrikasına karşı direnişi sürdüren Deştinliler, bu defa yolu kapattı. Fabrikanın bilirkişi süreci devam ederken çimento fabrikasına getirilen dev kazana karşı köylüler yolu kapatırken jandarma köylüleri engellemeye çalıştı.

Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Bayır ve Yatağan'ın Deştin mahalleleri arasında 7 bin 751 dönümlük arazide “Muğla Çimento” tarafından yapılmak istenen çimento fabrikasına karşı bölge halkının mücadelesi sürüyor.

Direnişin 1,5 yıldır sürdüğünü belirten Deştin Çevre Platformu üyesi Haluk Özsoy, “Önce bilirkişi keşfine karar verdiler, biz keşfi beklerken iptal ettiler. Şimdi bilirkişi keşfi yapıldı, 2 ay daha süre verdi mahkeme. Bunu değerlendirmesi ağustosu bulacak. Dolayısıyla temmuzda fabrika bitecek. Bunu fırsat bilerek kazan getirdiler. Köylüler yolu kapatarak bu kazanın geçişişini engellemeye çalışıyor. Direnmeye devam ediyoruz” sözlerine yer verdi.

‘ZENGİNLERDEN BİR ŞEY İSTEMİYORUZ, NE YAPACAĞIZ ÇİMENTO FABRİKASINI?’

Yol kesen köylülerden biri ise, “Biz nerede yaşayacağız, nerede duracağız? Malımız var, zeytinimiz var, bahçemiz var, tarlamız var, kendi kendimize bakıyoruz. Zenginlerden bir şey istemiyoruz, ne yapacağız çimento fabrikasını? Getirmesinler buraya” diye tepki gösterdi.

Başka bir köylü ise, “Benim gözüm görmüyor ben 1,5 senedir eyleme gidiyorum. Biz topraklarımızı bunlara işgal vermiyoruz” dedi.

DAHA FAZLA