Dere yatağına öğrenci yurdu yapıldı

Dere yatağına öğrenci yurdu yapıldı

Giresun'daki yurtta 374 öğrenci kalıyor.

Sel ve su taşkını riskine rağmen Giresun'da dere yatağına öğrenci yurdu yapıldığı ve bir yıldır faaliyette olduğu ortaya çıktı.

Giresun'un Görele ilçesinde dere yatağına Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından öğrenci yurdu inşa ettirildi. Sel ve su taşkınlarının sıkça yaşandığı bölgeye yurt yapılması tepki çekerken, geçen yıl faaliyete geçen Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda 374 öğrencinin kaldığı öğrenildi. 

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre söz konusu yurt; 22 Ağustos 2020 tarihinde 11 kişinin hayatını kaybettiği, 19 binanın yıkıldığı ve 361 yapının hasar gördüğü sel felaketinin yaşandığı Giresun’daki dere yatağına yapıldı. Görele ilçe merkezinden geçen Çanakçı deresinin yanına 2018 yılında yapına başlanan 10 katlı öğrenci yurdu, geçen yıl tamamlanarak faaliyete geçti.

Yağışların sıkça görüldüğü Giresun'da bakanlık kararıyla dere kenarına yurt yapılması tepki çekerken, söz konusu Görele Yükseköğretim Öğrenci Yurdu'nda 168'i erkek 206'sı kadın olmak üzere toplam 374 öğrencinin kaldığı öğrenildi.