Depremzedelere toplu fatura gönderilmeye başlandı

Depremzedelere toplu fatura gönderilmeye başlandı

3 aylık erteleme sonrası binlerce liralık faturalar gönderilmeye başlandı.

Elektrik dağıtım şirketleri, 3 ay ertelenen faturaları toplu şekilde göndermeye başladı. Depremzedelere binlerce liralık faturalar gönderildi.

Maraş merkezli 6 Şubat tarihli depremler birçok kentte büyük yıkıma neden olurken, etkilenen kentler afet bölgesi ilan edilmişti. Bu kapsamda elektrik, su ve doğal gaz faturalarının silinmesine yönelik talepler karşılanmamış ve 3 ay boyunca ertelenmesine karar verilmişti. 

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre haziran ayıyla birlikte Sabancı Holding ve Almanya merkezli E.ON iştiraki olan Toroslar EDAŞ, Hatay’da yaşayan depremzedelere elektrik faturalarını göndermeye başladı. 

Toplu fatura gelen yurttaşlardan biri, Defne ilçesi Dursunlu Mahallesi’nde yaşayan Mahmut Günay. 7 bin 712 TL gelen elektrik faturasına isyan eden Günay, "Bizim mahallemizde deprem anında yıkım az oldu ama binalar çok hasar aldı. Depremden sonra ilk birkaç hafta evlere giremedik ve elektrik yoktu zaten. Elektriklerin olmadığı dönemde sayaçlar işledi mi bilmiyoruz. O dönemde jeneratör vasıtasıyla mahallede yaklaşık 30 ailenin hem ısınmasını sağladık hem telefonlarını şarj ettik. Mahalleye elektrik geldikten sonra evlerine giremeyen kişilere yardımcı olmak için elektrik ilettik. Şu anda evlerimize elektrik faturaları geldi. 3 Şubat ile 5 Haziran arasında gelen elektrik faturam 7 bin 712 TL bedelinde. Depremden önce zaten aylık 500 veya 600 TL fatura ödüyordum. En fazla 700 TL civarında ödedim. 3 ayı toplasanız bile o kadar etmiyor. Mahallede herkes şu anda tepkili ve bu faturalara itiraz edeceğiz" dedi.

'EVİMİZDE YAŞADIĞIMIZ DÖNEMDE BİLE BÖYLE FATURA GELMİYORDU'

Antakya Serinyol Mahallesi’nde yaşayan ve depremden bir hafta sonra İzmir’e zorunlu bir şekilde göç etmek zorunda kalan depremzede Yeliz Avcı da "14 Şubat’tan beri evimizde düzenli bir yaşam yok. Biz ailecek İzmir’e taşındık. Sadece eşim bazı günlerde eve gidiyordu ve bize normalde evimizde yaşadığımız dönemde bile gelmeyen 2 bin 668 TL’lik bir fatura geldi. Fatura bilgisini gördükten sonra çok şaşırdım" diye konuştu.

Öte yandan Hatay'da başka depremzedelere de 7 bin 315 TL, 5 bin 458 TL ve 6 bin 629 TL’lik elektrik faturalarının gönderildiği öğrenildi.