Cumhurbaşkanı Erdoğan 24 saattir kayıp

Cumhurbaşkanı Erdoğan 24 saattir kayıp

Erdoğan, 2 bin 921 yurttaşın öldüğü depremin ardından tek açıklama yapıp ortadan kayboldu.

Maraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremden sonra kamera karşısına geçip can kaybı ve yaralıların sayısını açıklayan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 24 saattir ortada yok. Erdoğan son olarak 13 saat önce Twitter’dan bir paylaşım yaptı.

Türkiye 6 Şubat sabah saatlerinde Kahramanmaraş’tan gelen deprem haberiyle sarsıldı. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olarak belirlenen depremin büyüklüğü 7,7’ydi. Bu depremin ardından AFAD, saat 13:24’te Kahramanmaraş Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha olduğunu bildirdi.

Maraş’tan sonra en fazla Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis’i etkileyen deprem, binlerce binayı yerle bir etti.

Uluslararası yardıma da ihtiyaç duyulabileceğinden ötürü dördüncü seviye afet alarmı verildi.

Depremin vurduğu kentlere müdahaleler yetersiz kaldı. Enkazda yaşamını yitirenlerin yanı sıra kurtarılmayı bekleyen binlerce insanın olduğu bildiriliyor. AFAD görevlileri aralıklarla can kayıplarını açıklıyor.

ERDOĞAN 24 SAATTİR KAYIP

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’sa bir kez görünüp sessizliğe büründü. Dün, ilk depremden saatler sonra 13:04’te konuşan Erdoğan, 912 kişinin hayatını kaybettiğini, yaralı sayısının 5 bin 385 olduğunu açıkladı. Bunun ardından Erdoğan, bugün saat 10:00 itibariyle 24 saattir çıkıp herhangi bir açıklama yapmadı. 16 saat önce Twitter’dan imzalanan milli yas kararnamesini paylaştı.