Cumartesi Anneleri, İbrahim Demir ve Agit Akipa’nın katillerini sordu

Cumartesi Anneleri, İbrahim Demir ve Agit Akipa’nın katillerini sordu

5 yıl sonra üst üste 5’inci hafta Galatasaray Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı.

Cumartesi Anneleri, 5 yıl sonra üst üste 5’inci kez polis engeliyle karşılaşmadan Galatasaray Meydanı’nda basın açıklaması düzenleyerek, 32 sene önce gözaltına alındıktan sonra cansız bedenleri işkence yapılmış halde bulunan İbrahim Demir ve Agit Akipa’nın katillerini sordu.

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 1995 yılından bu yana İstanbul Taksim'deki Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri, 976’ncı haftada basın açıklaması yaptı. 

5 yıldan uzun zaman sonra üst üste 5'inci kez polis engeliyle karşılaşmadan basın açıklaması yapan Cumartesi Anneleri adına açıklamayı İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri okudu.

İBRAHİM DEMİR VE AGİT AKİPA'NIN KATİLLERİ SORULDU

Açıklamada, 12 Aralık 1991'de Dargeçit Anıtlı Tabur Komutanlığı'na bağlı askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra işkence görmüş, gözleri ve elleri bağlanmış haldeki cansız bedenleri bir mağarada bulunan İbrahim Demir ve Agit Akipa'nın katilleri soruldu.

Demir ve Akipa için adalet çağrısı yapan Yoleri, “Yarın İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin kabul edilişinin 75. yılı. Temel hak ve özgürlüklerin gerçek anlamda savunulması kararlılığını ifade ediyoruz” dedi.