Cumartesi Anneleri 969. hafta: 26 kişi gözaltına alındı

Cumartesi Anneleri 969. hafta: 26 kişi gözaltına alındı

AYM’nin hak ihlali kararına rağmen, Cumartesi Anneleri bir kez daha polis saldırısına uğradı.

İleri Haber

Cumartesi Anneleri’nin 969. hafta eylemine polis saldırdı. Galatasaray Meydanı’nda yapılmak istenen basın açıklaması 28'inci kez engellenirken, 26 kişi gözaltına alındı.

Gözaltında kaybedilen yakınları için 1995 yılından bu yana Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi ve basın açıklaması düzenleyen Cumartesi Anneleri’nin 2018’de maruz kaldığı polis saldırısı Anayasa Mahkemesine (AYM) taşınmış ve AYM, Anayasanın 34. maddesinde düzenlenen toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının ihlal edildiğine hükmetmişti.

AYM’nin verdiği hak ihlali kararı Beyoğlu Kaymakamlığı'na tebliğ edilmesine rağmen, İstanbul Taksim'deki Galatasaray Meydanı’nda 969. hafta eylemi için bir araya gelen Cumartesi Annelerinin oturma eylemine bir kez daha polis saldırdı.  

26 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kayıp yakınları ve hak savunucuları, gözaltı araçlarıyla ablukaya alındı. Eyleme destek veren Yeşil Sol Parti Milletvekili Özgür Saki, Cemil Çiçek, Celal Fırat, HDP eski Milletvekili Musa Piroğlu ve TİP milletvekili Ahmet Şık da ablukaya alınırken, 26 kişi gözaltına alındı.