Çorlu Tren Katliamı Davası 24 Ocak’a ertelendi

Çorlu Tren Katliamı Davası 24 Ocak’a ertelendi

13 sanıklı davanın 17’nci duruşmasında da karar çıkmadı.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Çorlu Tren Katliamı Davası 24 Ocak tarihine ertelendi. Duruşmanın ardından açıklama yapan Mısra Öz, “Çorlu’nun katilleri belli, katiller buraya getirilmiyor” ifadelerini kullandı.

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinden İstanbul Halkalı’ya gitmek için hareket eden, 362 yolcu ve 6 personelin bulunduğu tren, 8 Temmuz 2018'de Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak devrilmişti. Kazada 7’si çocuk 25 kişi ölmüş, 328 kişi de yaralanmıştı.

Çorlu Tren Katliamı Davası’nın 17’nci duruşması bugün görüldü. Duruşma öncesinde Tren katliamında yaşamını yitirenlerin aileleri yürüyüş yaptı.

13 sanıklı davanın bugünkü duruşmasında mütalaasını veren savcı, TCDD 1'inci Bölge Demiryolu Bakım Müdürü Mümin Karasu ile Turgut Kurt ve Özkan Polat'ın, “Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan cezalandırılmalarını ve tutuklanmalarını, diğer sanıkların “basit taksir” suçundan cezalandırılmalarını talep etti. Mahkeme heyeti tutuklama taleplerinin hükümle birlikte değerlendirilmesine karar vererek duruşmayı 24 Ocak’a erteledi.

‘ÇORLU’NUN KATİLLERİ BELLİ, KATİLLER BURAYA GETİRİLMİYOR’

Davanın ertelenmesinin ardından açıklama yapan Mısra Öz, şunları söyledi:

“Mevcut sanıkların olası kasttan ceza almaları talebinde bulunduk. Hakim hiç kimsenin tutuklu olarak yargılanmaması yönünde karar aldı. Biz bugün olası kastı duyamadık. Ne yazık ki en azından tanık olarak buraya birilerinin getirilmesine cesareti olmayan hakimlerin karşımızda gördük. Şuna bir kez daha şahit olduk ki, bir kişiyi dahi buradan tutuklu çıkaramadılar. 6 yıldır öfkemizi, acımızı, özlemimizi anlamayan heyet içeride bana 'şunu tutuklayın' diyerek tutuklama cesareti gösterdi. Güçleri sadece bana yetiyor. 6 yıl boyunca biz ailelere, gazetecilere, bizi sosyal medyadan takip eden yurttaşlara davalar açıldı. Yargının geldiği noktaya görüyor musunuz? Saygı duyacakmışım. Affetmiyorum, hiçbirini affetmiyorum. 6 yıldır evladım toprağın altında. Buradaki basından çok polis çekiyor hepimizi. Hiçbirinizden korkmuyoruz. Elbet gün gelecek, devran değişecek. Çorlu’nun katilleri belli arkadaşlar, katiller buraya getirilmiyor. Nerede katiller? Nerede İsa Apaydın. Devlet Demiyolları’ndan ayrıldı. Gitti kendisine bir şirket kurdu ihalelerle parasına para katıyor. Bir gün şu adamı mahkeme salonuna getirmeye cesaret edebildi mi bu hakimler savcılar.”