CHP'li Aytekin: Festival yasağı isterken cevval oluyorlar, çocuklar istismar edilirken susuyorlar

CHP'li Aytekin: Festival yasağı isterken cevval oluyorlar, çocuklar istismar edilirken susuyorlar

Aytekin, Balıkesir'de yapılması planlanan festivallerin yasaklanmasını talep eden kuruluşlara yanıt verdi.

İleri Haber

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin gerici ve yandaş kurumların ‘Sivil Toplum Platformu’ adıyla ortak bir bildiri yayımlayarak, festivallerin iptal edilmesini talep etmelerine ilişkin yaptığı açıklamada “Bu kitleler bildirileri yazarken cevval oluyorlar ama ne hikmetse gerçek hayatta kapı duvar olup kafalarını kuma gömüyorlar. Bu gruplar, tarikat yurtlarında çocuklar istismar edilirken susuyor, olayı münferit görüyorlar” dedi.

Balıkesir’de iktidara yakın İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), İlim Yayma Cemiyeti, Semerkand Vakfı ve Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) yapıların yer aldığı Balıkesir Sivil Toplum Platformu tarafından şehir başta olmak üzere ülkedeki tüm festivallerin iptali talebiyle ortak bir bildiri yayımlanmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri Ensar Aytekin, Balıkesir'de yapılması planlanan festivallerin yasaklanmasını talep eden kuruluşlara yanıt verdi.

‘BU İŞİ SİSTEMATİK HALE DÖKTÜLER’

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin "Bu işi sistematik hale döktüler. Gericiliği, şeriat hükümlerini ele geçirip, Menzil'de paralel yapı kuranlar da başta olmak üzere bir takım kerameti kendinden menkul yapılar çıkıyor, kentlerle özdeşleşmiş festivallere sözde ahlak bekçiliği yaparak karşı çıkıyor ve yasaklanmasını talep ediyor” dedi.

‘TARİKAT YURDUNDA ÇOCUKLAR İSTİSMAR EDİLİRKEN SUSUYORLAR’

Aytekin şunları söyledi:

“Bu kitleler bildirileri yazarken cevval oluyorlar ama ne hikmetse gerçek hayatta kapı duvar olup kafalarını kuma gömüyorlar. Bu gruplar, tarikat yurtlarında çocuklar istismar edilirken susuyor, olayı münferit görüyorlar. Hiç öyle uzağa gitmeyelim, Dursunbey'de tam 1 yıl önce yaşanan taciz olayında bir köy imamı 7 çocuğu istismar etti. İmamlık gibi, vatandaşı dini anlamda doğru yöne iletmek gibi önemli bir misyonu olan kişiye aileler çocuklarını emanet etti ve o alçak adam çocuklara istismarda bulundu. Şikayet üzerine de tutuklandı. Bu kişiler bu işlere gık dediler mi? Hayır. Bugün ahlak bekçiliği yapanlar, dün çocuklar taciz edilirken sustular.”