CHP’den YSK’ye ‘tam kanunsuzluk’ başvurusu

CHP’den YSK’ye ‘tam kanunsuzluk’ başvurusu

Özgür Özel, CHP heyetiyle birlikte YSK’ye başvuruda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, beraberindeki parti heyetiyle birlikte Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) “tam kanunsuzluk” başvurusu yaptı.

Hatay'daki seçimlerin iptal edilmesi için YSK'ye 'tam kanunsuzluk' başvurusu yapan Özgür Özel, YSK önünde açıklamalarda bulundu.

Başvurunun ardından YSK binası önünde konuşan ve YSK'ye Hatay'daki seçimin yenilenmesi için gerekli kanıtları sunduklarını belirten Özel, heyetin “siyasi baskılara boyun eğmeden” karar vereceğine inandığını dile getirdi.

‘VİCDANINI DİNLEYEN HAKİMLER DE SEÇİMLERİN TEKRARLANMASI KARARINI VERECEKTİR’

Hatay'daki bütün itiraz süreçlerini takip eden genel başkan yardımcılarıyla birlikte başvuru yaptıklarını vurgulayan Özel, şunları kaydetti:

“Herhalde YSK'ya yapılan tam kanunsuzluk başvurularının en kapsamlısı buydu. Herhalde vicdanını dinleyen hakimler de seçimlerin tekrarlanması kararını verecektir. Örnekleriyle, ekleriyle birlikte daha önceki iptal kararlarını da sunduk. Eğer 31 Mart 2019'daki İBB seçimleri iptal edildiyse Hatay seçimleri bir değil sekiz kere iptal edilir.

Öncelikle kanuna aykırı olarak emniyet görevlileri ve zabıtaların, sandık kurulu başkanı olarak ve memur üye olarak görevlendirildikleri açıktır ve tam kanunsuzluk nedenidir. 3 bin 389 ölü seçmen seçimlerde oy kullanmıştır ve bununla ilgili kanıtların çuvalların içinde YSK'nin adalet terazisine konulmak üzere beklemektedir.

Seçmen 5 sene önce İstanbul'da mağdurun yanında yer aldı. Aklınızı başınıza alın. Bunlar seçmenin vicdanından dönüyor. Seçilmiş kurula siyasi sebeplerle baskı yapmak suçtur ama bu baskıya boyun eğmek de doğru değildir. Her birisine, vicdanlarıyla baş başa verecekleri karar için şimdiden teşekkür ediyorum.

‘KUSURU OLAN KİMSE CEZASINI ÇEKSİN, KİMSEYİ KORUYACAK DEĞİLİZ’

Özgür Özel, Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasını da değerlendirdi. Özel konuyla ilgili şunları söyledi:

“Kepez'de iki hukukçu milletvekilimiz Antalya'da örgütümüzle görüştü. Antalya'da büyük bir hukuksuzluk ve vicdansızlık yapılıyor. Kusuru olan kimse cezasını çeksin, kimseyi koruyacak değiliz. Ancak geçmişte şirketin başında olan belediye başkanımız denetim yaptırdıysa, görevi bıraktıktan sonra üç kere denetim yapılmamışken belediye başkanımızın tutuklanması siyasidir. Serbest bırakılsa Kepez'i bırakıp kaçacak mı? Yeni görevini yapmasına engel sadece siyasi baskıdır. 

İliç'te, Soma'da, Çorlu'daki tren kazasında bir kamu görevlisi yargılandı mı? Birine yargılama izni verdiniz mi, hesabını sordunuz mu? Belediye başkanının suçu olsa ben bu tutukluluktan hiç rahatsız olmam. Tutuksuz yargıla kardeşim. Burada o firmanın denetimini yapan şirkette bir eksiklik varsa hesabını hep beraber soralım. Büyük bir haksızlıktır. Görevine döneceğine inanıyorum. Aksi durum vicdanla da edeple de bağdaşmaz.”