CHP’de ‘Özel’ dönemi, devir teslim töreninin ardından başladı

CHP’de ‘Özel’ dönemi, devir teslim töreninin ardından başladı

Özel, makam odasında yapılan törenle mazbatasını aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yeni genel başkanı Özgür Özel, CHP Genel Merkezi’nde yapılan devir teslim töreninin ardından resmen görevine başladı.

4-5 Kasım tarihlerinde yapılan 38. Olağan Kurultayı’nda CHP’nin 8. genel başkanı seçilen Özgür Özel için, bugün CHP Genel Merkezi’nde basına kapalı bir devir teslim töreni düzenlendi.

Devir teslim töreni için CHP Genel Merkezi'ne gelen Özel’i kapıda CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu karşıladı. İki isim basına kapalı bir şekilde basına kapalı bir şekilde devir teslim töreni düzenledi.

MAZBATASINI ALDI

Kılıçdaroğlu'nu genel merkezden uğurlayan Özgür Özel, TBMM'deki makam odasında mazbatasını aldı. Özel'e mazbatasını CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır takdim etti.

Özel, burada yaptığı açıklamada, “Odamda önceki genel başkanlarımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten başlayarak İsmet Paşa'nın, Bülent Ecevit'in, rahmetli Deniz Baykal'ın fotoğrafları hep oldu. Sayın Genel Başkanımızın fotoğrafı odamızda hep olacak. Bu oda İsmet İnönü'nün odası. Bu odada bugüne kadar görevimi en iyi şekilde yapmaya çalıştım. 8 yıldır CHP Grup Başkanvekili olarak partimi Meclis'te temsil ettim. Bugün duvarda resimleri bulunan ki sayın Hikmet Çetin ve Altan Öymen'in belirli dönemler genel başkanlıkları var. Onları da minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.