CHP’de ‘Hatay’ mesaisi: Özgür Özel, Lütfü Savaş ile görüştü

CHP’de ‘Hatay’ mesaisi: Özgür Özel, Lütfü Savaş ile görüştü

Özgür Özel ve Lütfü Savaş, CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin genel merkezinde yeniden aday gösterilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile görüştü. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan Savaş, “Yarın hep birlikte ne yapacağımızı Hatay halkıyla paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel, Lütfü Savaş ile görüşmesinden önce bugün NOW TV'de yaptığı açıklamada, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın adaylığında değişiklik olacağı sinyalini vermişti.

“Hatay İttifakı’na ihtiyaç var” diyen Özel, açıklamalarında şunları kaydetmişti:

“Biz Hatay'da yaşananları çok dikkatli analiz ediyoruz. Hatay'da 5 anket yaptık. Son ana kadar en doğru adayı belirlemek için anketi yaptık. Cumartesi günü gece anket yaptık. Birazdan Lütfü Savaş'la da konuşacağım, elimizdeki anketi Lütfü Bey’le de paylaşacağım.

‘LÜTFÜ BEY’İN ONAYIYLA ALTERNATİF…’

Anket şunu gösteriyor; Lütfü Bey'in onayıyla birlikte bir alternatif geliştirdiğimiz durumda seçimi alacağımızı gösteriyor. Bu şekilde davranmaz, Hatay'ın sesini duymazsak biraz sıkıntıya girdiğimiz gösteriyor.

Hatay İttifakı'na ihtiyaç var. Hatay İttifakı kurulmazsa Cumhur İttifakı'nın adayı şans yakalayacak. Biz Hatay İttifakı'nı kurmak için üzerimize düşen sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Bunun için 36 saatimiz var önümüzde.”

SAVAŞ, ADAYLIKTAN ÇEKİLMEYE İKNA EDİLEMEDİ

Özgür Özel ve Lütfü Savaş arasındaki görüşme ise CHP Genel Merkezi’nde saat 10.40’ta başladı. Yaklaşık bir saat süren görüşmede CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki’nin de yer aldığı bildirildi.

Görüşmede, CHP Lideri Özel’in Lütfü Savaş’a kentte son yapılan memnuniyet anketini gösterdiği ve söz konusu anketlerde Savaş’ın oylarının ilk anketlere göre düştüğü öğrenildi. 

Savaş’ın adaylıktan çekilmeye ikna edilmeye çalışıldığı ancak ikna çabalarının henüz başarılı olmadığı belirtilen görüşmede, Savaş’ın, CHP’nin anketlerine karşı kendi yaptırdığı anketleri Özel’e gösterdiği ve Hatay’da aday olma konusunda ısrarcı olduğu öne sürüldü.  

‘YARIN HEP BİRLİKTE NE YAPACAĞIMIZI HATAY HALKIYLA PAYLAŞACAĞIZ’

Görüşmenin ardından konuya ilişkin ilk açıklamayı yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Yarın çok daha büyük bir mitingde açıklamalarımız olacak. Şu anda çok daha fazla bir şey söylemek doğru değil. Yarın hep birlikte ne yapacağımızı Hatay halkıyla paylaşacağız” şeklinde konuştu.