CHP, MHP’li Karaaslan hakkında suç duyurusunda bulundu

CHP, MHP’li Karaaslan hakkında suç duyurusunda bulundu

AKP’li Alparslan Karaaslan, CHP’li Zülfikar Bal’ın burnunu kırmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa İl Örgütü, Yıldırım Belediyesi’nin mazbata töreninde, “zafer işareti yaptığı” gerekçesiyle 76 yaşındaki CHP’li Meclis Üyesi Zülfikar Bal’a saldırarak burnunu kıran MHP’li Meclis Üyesi Alparslan Karaaslan hakkında suç duyurusunda bulundu.

31 Mart yerel seçimlerinde AKP listesinden belediye meclis üyesi seçilen MHP’li Alparslan Karaaslan, Yıldırım Belediyesi’nin mazbata töreninde “zafer işareti yaptığı” gerekçesiyle CHP’li Belediye Meclis Üyesi Zülfikar Bal’a saldırmış ve burnunu kırmıştı.

Gözaltına alınan saldırganın savcılık talimatıyla serbest bırakılması üzerine, CHP Bursa İl Örgütü, Karaaslan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusundan önce, saldırıya ilişkin Yıldırım Belediyesi önünde basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasına, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal, CHP Yıldırım İlçe Başkanı İlhami Gün, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, ilçe başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, İl ve İlçe Yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

‘BURSA’DAKİ ZAFERİ SİNDİREMEYENLER, ŞEHRİMİZDEKİ BAHAR HAVASINI BOZMAYA ÇALIŞIYOR’

Basın açıklamasında konuşan CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş şunları kaydetti:

“31 Mart Pazar akşamından itibaren güzel ülkemize baharın gelmesini sindiremeyenler, maalesef ki tüm yurt genelinde olduğu gibi şehrimizde de çeşitli faaliyetlerle bu büyük başarıyı gölgelemeye çalışmaktadır. Bu güçler demokrasi zaferini ve halkın iradesini yok sayarak, toplumsal barışa zarar vermektedirler. Bursa’mızda 47 yıl sonra gelen bu tarihi zaferi sindiremeyenler, sadece bir parti mensubuna değil, insanlığa sığmayacak saldırgan davranışları ile güzel şehrimizi saran bahar havasını bozmaya çalışmaktadır. Bildiğiniz üzere 31 Mart yerel seçimlerinde hem Büyükşehir Belediye Başkanlığını hem de 6 ilçemizi kazanarak tarihsel bir başarıya imza attık. Yıldırım ilçemizde halkımız tercihini başka bir partiden yana kullanmış olmasına rağmen; demokrasiye ve halkımızın iradesine sonsuz saygımızla tüm ilçe yönetimimiz olarak mazbata törenine katıldık.

‘VERİLEN SERBEST BIRAKILMA KARARI HUKUKSUZDUR, KANUNSUZDUR’

Bu tören sırasında, 76 yaşındaki partilimiz Zülfikar Bal, sadece zafer işareti yaptığı için Cumhur İttifakı üyesi bir meclis üyesi tarafından herkesin gözü önünde önce sözlü, ardından da fiziksel saldırıya uğradı. Seçim sonuçlarını hazmedemeyen güçler, bu çirkin saldırı sonrası hakaret ve tehditlerine devam etmiş, halkın iradesine saygı duymayarak kaos ortamı yaratmaya çalışmıştır. Bu tür şiddet eylemleri, toplumumuzun değerlerine ve insanlık onuruna yapılmış bir saldırıdır ve asla kabul edilemez.

Herkesin büyük saygı duyduğu, her zaman barışı ve demokrasiyi savunan değerli partilimiz Zülfikar Bal’ın suçsuzluğu görüntülerle kanıtlanmış ve darp raporunda burnunun kırıldığı tespit edilmiş olmasına rağmen verilen serbest bırakılma kararı hukuksuzdur, kanunsuzdur. Saldırgan hiçbir şey olmamış gibi halkın arasında dolaşabilmektedir.”