ÇHD davası kararına savcıdan itiraz

ÇHD davası kararına savcıdan itiraz

Savcı, "Usul ve yasaya aykırı hususları içermesi nedeniyle, kararın bozulması için temyiz yoluna gidilecektir" dedi.

Mesleki faaliyetleri nedeniyle avukatların yargılandığı ÇHD davasındaki karara savcı, "usul ve yasaya" aykırılık gereköesiyle itiraz etti. Kararın bozulması için temyiz yoluna gidilecek.

Çağdaş Hukuçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatların mesleki faaliyetleri nedeniyle 10 yıl süren yargılamaları geçen hafta tamamlanmış ve 21 avukata ceza verilmişti. Tutuklu yargılanan isimlerden ÇHD Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve Barkın Timtik'e 12 yıl, Oya Aslan'a ise 10 yıl 6 ay hapis cezası verilirken; yargılanan diğer avukatlara da çeşitli cezalar verilmişti. 

Bianet'ten Ayça Söylemez'in haberine göre ÇHD davasında verilen hükme savcılık tarafından itiraz edildi. Savcı Haluk Tunç, "Usul ve yasaya aykırı hususları içermesi nedeniyle, yukarıda zikredilen kararın bozulması için temyiz yoluna gidilecektir" diyerek müddeti muhafaza talebinde bulundu.

Davayla ilgili kararını 11 Kasım’da açıklayan İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi, temyiz merci olarak Bölge Adliye Mahkemesi'ni (istinaf) değil direkt olarak Yargıtay’ı işaret etmişti.

Dava kapsamında yargılanan avukatlara toplam 150 yılı aşkın hapis cezası verilmişti.