Cevdet Yılmaz’dan 12 Eylül yıl dönümünde ‘yeni anayasa’ çıkışı

Cevdet Yılmaz’dan 12 Eylül yıl dönümünde ‘yeni anayasa’ çıkışı

Yılmaz, 12 Eylül darbesinin yıl dönümüne ilişkin paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 12 Eylül darbesinin 43. yıl dönümüne ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklamada “yeni anayasa” çıkışında bulundu. Yılmaz, “Yasakçı, darbeci zihniyetin son kırıntılarının yer aldığı vesayetçi anayasayı; insanı merkeze alan, milli irade ruhuyla hazırlanmış, sivil, demokratik, özgürlükçü bir anayasa ile değiştirmek 'Türkiye Yüzyılı'na giden yolda milletimizin kazanacağı en önemli değerlerden biri olacaktır” ifadelerini kullandı.

Cevdet Yılmaz, X (Twitter) hesabından 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümüne ilişkin bir mesaj yayımladı.

12 Eylül askeri darbesinin Türk demokrasi tarihinde kara bir leke olduğunu belirten Yılmaz’ın paylaşımında şu ifadeler dikkat çekti:

“27 Mayıs darbesi, 12 Mart muhtırası, 12 Eylül darbesi, 28 Şubat postmodern darbesi ile Türk demokrasisine ağır bir darbe vuran karanlık odaklar, milletimizi geri kalmışlığa mahkum etmeye çalışmıştır. 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimiyle milli iradeye kelepçe vurma emelleri ise, Aziz Milletimizin onurlu ve cesur direnişi, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın güçlü ve kararlı duruşuyla bertaraf edilmiştir. Cumhuriyet tarihimizde belirli silsileyle yapılan bu girişimler, 15 Temmuz’da bozulmuş, iradesine sahip çıkan milletimiz yarınlarını ve otoritesini esaret altına almak isteyenlere asla boyun eğmeyeceğini göstermiştir.

‘YENİ ANAYASA’ VURGUSU

Yaşanan tüm bu acı tecrübelerden sonra, sivil iradeyi hukuki ve kanuni yönden güçlendirecek, insanı merkeze alan bir anayasanın ne denli gerekli olduğu artık aşikardır. Yasakçı, darbeci zihniyetin son kırıntılarının yer aldığı vesayetçi anayasayı; insanı merkez alan, milli irade ruhuyla hazırlanmış sivil, demokratik, özgürlükçü bir anayasa ile değiştirmek Türkiye Yüzyılı’na giden yolda milletimizin kazanacağı en önemli değerlerden biri olacaktır.”