Çetin Kaya’nın katilleri ilk kez hakim karşısına çıkacak

Çetin Kaya’nın katilleri ilk kez hakim karşısına çıkacak

Set emekçisi Çetin Kaya’yı öldüren polisler yarın ilk kez hakim karşısına çıkacak.

İleri Haber

Set emekçisi Çetin Kaya’yı katleden sanık polis S. E. ve 3 polis ilk defa hakim karşısına çıkacak. Dava öncesi açıklama yapan Sinema TV Sendikası, DİSK Sinema Emekçileri Sendikası ve Adalet İçin Hukukçular, tüm kamuoyunu bu davaya sahip çıkmaya çağırdı.

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde 29 Kasım 2021 günü akşam saatlerinde, sanık polis S. E. ve 3 polis tarafından öldürülen set emekçisi Çetin Kaya'nın ölümüne ilişkin ilk duruşma yarın (28 Eylül) İstanbul Anadolu 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılacak.

Olaydan 10 ay sonra görülecek duruşma öncesi Sinema TV Sendikası, DİSK Sinema Emekçileri Sendikası ve Adalet İçin Hukukçular açıklama yaptı.

‘KATİLİN HAKKETTİĞİ CEZAYI ALABİLMESİ İÇİN DAVA SÜRECİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Sinema TV Sendikası yaptığı yazılı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“Meslektaşımız Çetin Kaya’nın polis kurşunuyla başından vurularak öldürülmesinin üzerinden 10 ay geçti.

İlk duruşma, 28 Eylül Çarşamba günü saat 09:30’da Anadolu Adliyesi 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Adaletin yerini bulması ve katilin hakkettiği cezayı alabilmesi için dava sürecinin takipçisi olacağız.”

‘HAK EDİLEN CEZANIN VERİLMESİ, ADALETİN YERİNİ BULMASI DİLEKLERİMİZLE’

DİSK Sinema Emekçileri Sendikası ise olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını vurgulayarak şunları söyledi:

“29 Kasım 2021 tarihinde kardeşimin dostumuz Çetin Kaya’nın polis kurşunuyla başından vurularak öldürülmesi üzerinden 10 ay geçti. Kendi imkanlarımız doğrultusunda sesimizi tüm mecralardan duyurmaya çalıştık. Bu süreçte Çetin’i tanıyan tanımayan, acımıza ortak olupp sağduyulu, vicdanlı, yarın bir başka masum vatandaşın da başına gelmesini önlemek için sesimizi duyurmamıza yardımcı olan herkese tekrar bu vesileyle teşekkür ediyoruz. Davanın ilk duruşma tarihi 28 Eylül 2022’de görülecek. Bu davanın hem Çetin için hem de tüm kamuoyu adına sonuna kadara takipçisi olacağız.

Adaletin tecelli etmesi için yeniden tüm dostlarımızın desteklerini bekliyoruz. Ailesi ve arkadaşları olarak hak edilen cezanın verilmesi, adaletin yerini bulması dileklerimizle.”

Çetin Kaya’nın yargısız infazla katledildiğini belirten Adalet İçin Hukukçular da, tüm kamuoyunu ve avukatları davaya sahip çıkmaya çağırdı.