Çetin Kaya’nın katiline indirimde ‘geleceğine olası etkileri’ bahane edildi!

Çetin Kaya’nın katiline indirimde ‘geleceğine olası etkileri’ bahane edildi!

Set emekçisi Çetin Kaya’nın katili olan polise “geleceği üzerindeki olası etkileri” bahanesiyle “iyi hal” indirimi uygulandı.

İleri Haber

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde 29 Kasım 2021 tarihinde polisin silahından çıkan kurşunla katledilen set emekçisi Çetin Kaya’nın katili Selçuk Ergen’in yargılandığı davanın gerekçeli kararı açıklandı.

Açıklanan gerekçeli kararda Kaya’nın katili Selçuk Ergen’e “iyi hal” indirimi uygulanarak 25 yıl hapis cezası verildi. İyi hal indirimi “geçmişi, sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları, cezanın failin geleceği üzerindeki olası etkileri” gerekçesiyle verildi.

Savcı mütalaasında "kasten öldürme" suçundan hüküm kurulması yönünde talepte bulunmuştu. Mahkeme heyeti ise Ergen hakkında "iyi hal" indirimi uygulayarak 25 yıl hapis cezası vermişti.

İNDİRİM FAİLİN GELECEĞİ ÜZERİNDEKİ OLASI ETKİLERİ İÇİN VERİLDİ!

Verilen gerekçeli kararda şu ifadelere yer verildi:

“Sanık Selçuk Ergen'in üzerine atılı kasten öldürme suçu sübuta ermekle eylemine uyan TCK’nin 81/1. maddesi gereğince suçun işlenmesindeki özellikler ve failin amaç ve saiki dikkate alınarak müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına,

Her ne kadar sanık hakkında ayrıca TCK'nun 266.madde uyarınca artırım talep edilmiş ise de; sanık hakkında verilen cezanın müebbet hapis cezası olması nedeniyle bu madde uyarınca ayrıca artırım yapılmasına yer olmadığına,

Sanığın geçmişi, sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları, cezanın failin geleceği üzerindeki olası etkileri dikkate alınarak sanığın TCK'nin 62/1.maddesi gereğince neticeten 25 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.”

NE OLMUŞTU?

Kadıköy'de 29 Kasım 2021’de 'dur' ihtarına uymadığı iddia edilen Çetin Kaya polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmişti.

İstanbul Valiliği, Çetin Kaya'nın polisin ateş açması sonucu yaşamını yitirdiğini doğrulamıştı. Valilik, Kaya'nın hayatını kaybetmesi sonucu başlatılan soruşturma kapsamında polisin görevden alındığını belirtmişti.

Fahrettin Kerim Gökay Caddesi'nde önü kesilerek durdurulan araçta bulunanlardan E.Ç.'nin de yaya olarak kaçtığı söylenmişti.