Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin bazı bölümleri taşındı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin bazı bölümleri taşındı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin bazı bölümleri Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesi'ne taşındı.

6 Şubat’ta Maraş merkezli meydana gelen depremin ardından depreme dayanıksız olduğu belirlenen İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin, Yeşilköy’deki Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesi’ne taşınması tamamlandı.

Sağlık emekçileri, taşınma kararının ardından sık sık bir araya gelerek "Hastaneler yerinde yenilensin" diyerek eylemler yapmıştı.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, "Cerrahpaşa tıp fakültemizin yoğun bakım üniteleri, kemik iliği nakil ve diyaliz üniteleri, nakil merkezi, ileri düzey robotik cerrahi merkezi, endoskopi ünitelerinin de içinde bulunduğu birçok tanı ve tedavi birimi Yeşilköy Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Murat Dilmener Hastanesine taşınmıştır" dedi.

Aydın, özetle şunları söyledi: "Yerinde yeniden yapılanma projesi kapsamında Cerrahpaşa yerleşkesinde 5 ayrı proje eşzamanlı olarak yürütülmektedir. Tarihi Cerrahpaşa Yerleşkesi’nde bir yandan tarihi yapıların restorasyonu devam ederken öte yandan da yeni hastane binalarının yapım sürecinde önemli bir aşamaya gelmiş bulunmaktayız."