Çavuşoğlu'ndan Stockholm Savcılığına tepki

Çavuşoğlu'ndan Stockholm Savcılığına tepki

Çavuşoğlu, bugün İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile düzenlediği ortak basın toplantısında Stockholm Savcılığına tepki gösterdi.

Erdoğan’a yönelik gösteriyle ilgili Stockholm Savcılığının verdiği kararını eleştiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Savcılığın soruşturmaya gerek yok kararı son derece absürt. Hepimiz hukukun üstünlüğünü biliyoruz” dedi.

İsveç’in başkenti Stockholm'de geçen hafta gerçekleşen gösteride AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a benzetilen bir maketi bir binanın önündeki direğe asmasıyla ilgili Stockholm Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada bir adli soruşturma açılmasına gerek olmadığı duyurulmuştu.

Dışişleri Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, bugün İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuya dair açıklamalarda bulundu.

‘SON DERECE ABSÜRT’

Çavuşoğlu, şunları söyledi:

“Savcılığın soruşturmaya gerek yok kararı son derece absürt. Hepimiz hukukun üstünlüğünü biliyoruz. Bu gösteriyi kimler yapıyor, teröristler. İsveç'in ahitnameye göre bunlarla mücadele sözü var mı var. İkincisi ifade özgürlüğünden bahsediyorlar. Bu gösteri ırkçılık içeriyor mu evet, nefret suçu içeriyor mu evet. Bu iki suç İsveç'te serbest mi bize bunun cevabını versinler. Kimse bizi kandırmaya çalışmasın. Bu nefret ve ırkçılık içeren bir eylemdir. Uluslararası hukuka göre suçtur. İsveç bu kelime oyunları ile bizi kandırdığını sanıyorsa kendini aldatır."