Çanakkale'de yangın yerleşim yerlerine ulaştı: Evler alevler içinde kaldı!

Çanakkale'de yangın yerleşim yerlerine ulaştı: Evler alevler içinde kaldı!

Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Çanakkale merkeze bağlı Dörtyol köyü yakınlarında çıkan orman yangınına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürerken çok sayıda ek tedbir alındı. Rüzgarla birlikte büyüyen ve yerleşim yerini tehdit eden yangın nedeniyle tahliye edilen yerleşim yeri 9'a yükseldi; karayolu ulaşımı ve Çanakkale Boğazı'ndaki gemi trafiği ise çift yönlü olarak askıya alındı. Yangın Yağcılar Köyü'ne ulaştı. 

Çanakkale'nin merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Durumun bildirilmesiyle bölgeye Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü tarafından çok sayıda ekip sevk edildi. Bölgeye gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevler birçok alanı tehdit etmeye başladı.

'CAN KAYBI VE YARALANAN YOK'

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Kayadere köyünde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Köyde yaşayanları il merkezindeki Terzioğlu Yurdu'nda misafir edileceklerini belirten Aktaş, "Vatandaşlarımızın kendi mal ve can güvenliği açısından dikkatli olmaları çok önem arz etmekte" dedi.

Vali Aktaş, civar köylerde şu anda tehlike görülmediğini, ancak rüzgârın etkili olduğunu bu nedenle önlem aldıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Çanakkale merkezde Kayadere köyümüze yakın yangın mahallindeki köylerimizdeki vatandaşlarımızın da teyakkuzda ve dikkatli olmaları önem arz etmekte. Can ve mal güvenliği, trafik güvenliği açısından Çan-Çanakkale yolunu geçici olarak trafiğe kapatmış bulunuyoruz. Yolu kullanacak vatandaşlarımızın alternatif güzergahları kullanmaları önem arz etmekte."

Söndürme çalışmaları için orman teşkilatının tüm imkanlarını seferber ettiğini, yangının en kısa sürede kontrol altına alınmaya çalışıldığını anlatan Aktaş, yangın nedeniyle şu ana kadar can kaybı veya yaralanan olmadığını sözlerine ekledi.

BÖLGE SAKİNLERİNE UYARI

Çanakkale Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada da Kayadere köyü civarında devam eden orman yangınına havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü belirtilerek, şöyle denildi:

"Ulupınar ve Belen köyleri tedbir amaçlı boşaltılacak olup vatandaşlarımız Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdu'nda misafir edilecektir. Rüzgarın kuvvetli olması sebebiyle yangının büyüme riski olduğundan yangın mahalline yakın civardaki köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın da teyakkuzda olmaları önemlidir."

KARAYOLU ULAŞIMA KAPATILDI

Büyüyen orman yangını sonrası tedbirler art arda alınırken Çanakkale-Çan yolu ulaşıma kapatıldı.

DENİZ TRAFİĞİ TEK YÖNE DÖNDÜ

Yangın nedeniyle Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü olarak askıya alındı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çanakkale boğazı gemi trafiğinin güney-kuzey yönlü geçici olarak askıya alındığını bildirdi. Bakanlık, yaptığı açıklamada, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'müze ait römorkörler, yangının deniz kenarına inmesi durumunda olası bir müdahale için teyakkuza geçirildi" denildi.

ALEVLER KAMPÜS VE HASTANEYE YAKLAŞTI

Öte yandan yangın 18 Mart Üniversitesi ve Devlet Hastanesi kampüslerine yaklaştı. Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, orman yangınıyla ilgili son bilgileri paylaştı: 

"Rüzgar çok şiddetli. Bütün güçlerimizi yerleşim yerlerini korumaya odaklamış bulunmaktayız. Yangın, Çanakkale şehir merkezini teğet geçer haliyle ilerliyor. En kötü senaryoya göre hazırlık yapılıyor. Devlet hastanesi ve üniversite teyakkuz halinde ama herhangi bir boşaltma söz konusu değil. 6 köy boşaltıldı, 3 köy boşaltılmaya hazır."

YANGIN YAĞCILAR KÖYÜ'NE ULAŞTI!

Yangın gece saatlerinde Yağcılar Köyü'ne ulaştı. Çok sayıda evin alevler içinde kaldığı görüldü.

 

DAHA FAZLA