Çağlayan’da avukatların ‘Van’ eylemine polis saldırdı

Çağlayan’da avukatların ‘Van’ eylemine polis saldırdı

Polisin, çok sayıda avukatı gözaltına aldığı bildirildi.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde çok sayıda avukat, Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının Adalet Bakanlığı'nın talimatıyla geri alınmasının Adalet Nöbeti tutmak ve basın açıklaması yapmak üzere bir araya geldi. Avukatların eylemine polis saldırdı, çok sayıda avukat gözaltına alındı.

Van’da mazbatabın DEM Partili Abdullah Zeydan yerine, Zeydan’dan 28 puan fark yiyen AKP adayına verilmesine ilişkin karara avukatlar tepki gösterdi.

EN AZ 14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne girerek basın açıklaması yapmak isteyen avukatların eylemine polis saldırdı. MLSA'nın aktardığına göre, polis müdahalesinin ardından en az 14 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin ve ÖHD Eş Başkanı Esra Erini, ÖHD üyeleri Ahmet Baran Çelik, Habat Demircan, Emre Yaşar, Hazal Bilgili, Jiyan Kaya, Rezan Gezer, Sezin Uçar, Emrah Baran, Meltem Özel, Gülizar Tuncer ve Kemal Aytaç’ın olduğu aktarıldı.

AVUKATLARIN ADLİYEYE GİRİŞİNE İZİN VERİLMEDİ

Polis saldırısının ardından toplu şekilde Adliye'ye girmek isteyen avukatlar güvenlik engeli ile karşılaştı. Adliyenin avukat girişi kapatıldı, avukatların adliyeye girişlerine izin verilmedi.