Boğaziçili LGBTİ’ler yandaşların hedefinde

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ Çalışmaları Kulübü, Milat Gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

(İleri Haber) Hükümete yakınlığıyla bilinen yandaş Milat Gazetesi, Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ Çalışmaları Kulübü’nü (BÜLGBTİ) hedef gösterdi. Kulüp üyelerini ‘sapkın’ olarak nitelendiren Milat Gazetesi’nin ilk sayfadan duyurduğu haberde “Boğaziçi’nin sapkınları, film yapılan LGBTİ’lileri öğrencilere izleterek gençlerin cinsel yönelimini etkilemeyi planladıkları iddia edildi” ifadesi yer aldı. Öğrenciler, haberin ardından Milat hakkında “hakaret”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “hedef gösterme” suçlarından suç duyurusunda bulundu.

PORNOCU İLAHİYATÇI: NORMAL; LGBTİ+ BELGESELİ: SAPKIN

Gazete, Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ Çalışmaları Kulübü’nün Aralık Ayı boyunca her Çarşamba düzenli olarak yaptığı film gösterimlerini “Boğaziçi’nde skandal” başlığıyla duyurdu. Kulübün programında yer alan bir belgeseli hedef alan Milat, öğrencilerin porno film gösterdiğini iddia etti. Konuyla ilgili İleri Haber’e bilgi veren BÜLGBTİ Yönetim Kurulu Üyesi Madır Öktiş, Milat’ın ‘porno’ olarak nitelendirdiği filmin, trans aktivist, eğitmen ve porno oyuncusu Buck Angel’in hayatını anlatan bir belgesel olduğunu belirtti.

Porno konusundaki ‘hassasiyetiyle’ dikkat çeken Milat, ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun incelemesi sonucu bilgisayarına indirilmiş çocuk pornosu içerikli çok sayıda doküman bulunduğu iddia edilen İlahiyatçı Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu’yla ilgili haberlere yer vermemişti.

“İLK HEDEF GÖSTERME DEĞİL”

Milat’ın haberini “Nefret medyasının etkinlik içeriklerini ya da kişilerin kimliklerini ilk kez manipüle edişi ve kişi ile kurumları ilk kez hedef gösterişi değil” sözleriyle yorumlayan Öktiş, “Boston Eşcinsel Erkek Korosu konseri sürecinde de bu böyle oldu, LGBTİ+ Onur Haftaları hakkındaki haberlerinde de, LGBTİ+'lere dair diğer haberlerde de. Bizi ahlaksızlıkla suçlayanların haber etiğinden ne kadar haberdar olduğu da ortada” dedi.

YANDAŞ BASININ KİNDAR MUHBİRLERİ: ‘AHLAKLI’ ÖĞRENCİLER

Öte yandan, Milat Gazetesi’nin haberinde, belgesel gösterimine karşı çıktığı ileri sürülen ve ismi verilmeyen öğrencilerin de görüşlerine yer verildi. Milat’ın ‘ahlaklı öğrenciler’ olarak nitelendirdiği şahıslar şu ifadelerle LGBTİ Çalışmaları Kulübü’nü hedef gösterdi: “Boğaziçi'nde pornocu ve sapkın istemiyoruz. Boğaziçi’ne iyi bir eğitim almak için geldik. Türkiye'nin en kariyerli insanlarının yetiştiği üniversitemizde sapkınlık öğrenmek isteyenler kampüsü terk etsin. Bu sapkınlığa müsaade eden rektörlük ve dekanlıklarda bu rezalete son versin.”

BÜLGBTİ Yönetim Kurulu Üyesi Öktiş ise son dönemde yaptıkları eylemleri hedef alan linç kampanyalarıyla karşı karşıya geldiklerini ama üniversitede yapılan film gösterimleriyle ilgili daha önce bir protestoyla karşılaşmadıklarını aktardı. “Bu iyi ahlaklı kesimle çok kez karşı karşıya geldik” diyen Öktiş, daha önce yürüttükleri çalışmalar sırasında da sosyal medya aracılığıyla hedef alındıklarını söyledi. Öktiş, cinsiyetsiz tuvalet talebiyle yürüttükleri çalışma sonrasında, manipülasyon amacıyla change.org’da fotoğrafı ve ismi kullanılarak başlatılan bir imza kampanyasında "kadın tacizcizi, ruh hastası" gibi ifadelerle hedef gösterildiğini belirtti.

DAHA FAZLA