Berkin Elvan vurulduğu yerde anıldı

Berkin Elvan vurulduğu yerde anıldı

Elvan, 10 yıl önce Gezi Direnişi sırasında katledilmişti.

Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz kapsülüyle vurulmasının ardından 15 yaşındayken yaşamını yitiren Berkin Elvan, ölümünün 10. yıl dönümünde İstanbul Okmeydanı’ndaki Gaziler Sokağı’nda

Gezi Parkı direnişi sırasında 16 Haziran 2013’te, Okmeydanı’nda polis Fatih Dalgalı’nın attığı gaz fişeğiyle başından vurulan Berkin Elvan, 269 gün komada kaldıktan sonra 15 yaşındayken yaşamını yitirmişti.

KATLEDİLEN ÇOCUKLAR İÇİN SAYGI DURUŞU

Berkin Elvan, ölümünün 10. yıl dönümünde vurulduğu yerde, Okmeydanı’nda bulunan Gaziler Sokağı’nda anıldı. Elvan Ailesi, anmanın yapılacağı sokağa Berkin Elvan’ın fotoğrafıyla yürüdü.

Anma töreninde Elvan’ın vurulduğu yere karanfiller bırakılırken, “devlet dersinde katledilen tüm çocuklar için” de bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

‘KATİLİ GÖREVİNE DEVAM EDİYOR, AVUKATLARI TUTUKLU’

Berkin Elvan’ın avukatlarından Av. Çiğdem Akbulut, burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Berkin'in katillerinden bir tanesi olan polis 16 yıl 8 ay hapis cezası aldı ama o polis hala görevinin başında, hala elinde silahla polislik görevine devam ediyor. Ama Berkin'in avukatları tutuklu; Berkin’in tam da bu sokakta katilleri ortaya çıksın diye bir direniş gösteren avukatları artık hayatta değil. Berkin’in avukatı Oya, Berkin’in avukatı Aycan ve Berkin’in avukatı Can tutuklu, hapishanedeler. Cezaları berkini vuran polisinkinden daha fazla olduğu için değil, hak ettikleri için değil halk için avukatlık yaptıkları için tutuklular. Berkin'in katili hapse girene kadar ve tüm sorumlular yargılanıp cezalandırılana kadar mücadeleye devam edeceğiz.”