Belçikalı Centrale Générale FGTB Sendikası’ndan Ekol Ofset işçilerine destek

Belçikalı Centrale Générale FGTB Sendikası’ndan Ekol Ofset işçilerine destek

Matbaa işkolunda örgütlü sendika, işten çıkarılan Ekol Ofset işçilerine destek mesajı gönderdi.

Belçika’da matbaa işkolunda örgütlü olan Centrale Générale FGTB Sendikası, Belçikalı Van de Velde Ambalajlama Grubu’nun Türkiye ortağı olan Ekol Ofset firmasında sendikal faaliyetleri nedeniyle işten çıkarılan DİSK Basın-İş üyesi Ekol Ofset işçilerine dayanışma mesajı gönderdi. Mesajda, “Bu mücadelede yalnız olmadığınızı bilin, işçiler arasındaki dayanışma sınırları aşar” denildi.

Van de Velde Ambalajlama Grubu’nun yüzde 25’lik ortağı olduğu, Silivri’de bulunan Ekol Ofset isimli firma, DİSK Basın-İş iş yeri temsilcisi İsmail Türe ve sendika üyeleri Hatıra Erdoğan ile Cihat Baldan’ı işten çıkarmıştı.

Belçikalı Centrale Générale FGTB Sendikası, sendikal faaliyetleri nedeniyle işten çıkarılan işçilere destek mesajı gönderdi. İngilizce, Fransızca ve Felemenkçe dillerinde gönderilen mesajda, Belçikalı Centrale Générale FGTB Sendikası, Van de Velde Ambalajlama Grubu yönetimini söz konusu durumu derhal düzeltmeye ve DİSK Basın-İş ile diyaloğa girmeye davet etti.

‘İŞÇİLERİN VE SENDİKA TEMSİLCİLERİNİN HAKLARINI ZEDELEYEN EYLEMLERİ ŞİDDETLE KINIYORUZ’

Dayanışma mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Belçika Centrale Générale FGTB Sendikası adına, DİSK Basın-İş üyelerinin Van de Velde Packaging yerel yönetimi tarafından işten çıkarılmasıyla ilgili son gelişmeler karşısında sizinle en derin dayanışma duygularımızı ifade ediyoruz.

Yönetim tarafından gerçekleştirilen ve işçilerin ve sendika temsilcilerinin haklarını zedeleyen eylemleri şiddetle kınıyoruz. Tüm çalışanların misilleme korkusu olmadan görevlerini yerine getirebilmeleri, haklarına saygı gösterilmesi ve korunması zorunludur.

Haksız yere işten çıkarılan meslektaşımız için adil muamele ve adalet talebinde kararlılıkla yanınızdayız. Yönetimin bu tür eylemleri sadece bireysel işçilerin geçim kaynaklarını tehdit etmekle kalmamakta, aynı zamanda işçilerin kolektif gücünü de zayıflatmaktadır.

‘İŞÇİLER ARASINDAKİ DAYANIŞMA SINIRLARI AŞAR’

Van de Velde Packaging yönetimini bu durumu derhal düzeltmeye, endişeleri ve şikayetleri ele almak üzere DİSK Basın-İş ile yapıcı bir diyaloğa girmeye çağırıyoruz.

Lütfen bu mücadelede yalnız olmadığınızı bilin. İşçiler arasındaki dayanışma sınırları aşar ve biz elimizden gelen her şekilde size destek olmak için buradayız.”